На ЗНО-2016 зареєструвалося понад 267 тисяч осіб

На ЗНО-2016 зареєструвалося понад 267 тисяч осібПро кількість зареєстрованих на ЗНО повідомив Український центр оцінювання якості освіти (УЦОЯО). Так, загальна кількість зареєстрованих становить 267 172 чоловік, з яких 75% – випускники загальноосвітніх навчальних закладів поточного року, 18% – випускники минулих років, решта – учні (слухачі, студенти) професійно-технічних, вищих навчальних закладів.

Щодо географічного розподілу, то найбільше учасників цьогорічного ЗНО зареєструвалися в Дніпропетровській області (майже 21 600), Києві (трохи більше 21 000), Львівській (17 480 осіб), Харківській (близько 16 900 чоловік) і Одеській (майже 15 900 осіб) областях.

Учасники антитерористичної операції, особи, які проживають на тимчасово окупованій території або в населених пунктах, зазначених у Переліку населених пунктів, на території яких органи державної влади тимчасово не здійснюють свої повноваження, Переліку населених пунктів, що розташовані на лінії зіткнення, та які не мали змоги здійснити реєстрацію в основний період, можуть зареєструватися в додатковий період (до 20 травня 2016 року).

Нагадуємо, що реєстрація на ЗНО розпочалася 1 лютого і завершилася 4 березня.

Випускні шкільні іспити з української мови і літератури, математики та історії України, які в 2016 році будуть проведені у формі ЗНО, і результати яких за бажанням абітурієнтів можуть бути використані для вступу до ВНЗ, відбудуться у травні. Зокрема, основна сесія ЗНО розпочнеться 5 травня тестуванням з української мови і літератури. Тестування з математики буде проведено 11 травня, а з історії України – 13 травня.

Зовнішнє незалежне оцінювання з інших предметів відбуватиметься після завершення навчального року в період з 3 до 17 червня. Упродовж цього часу абітурієнти матимуть можливість скласти тести, результати з яких будуть необхідні для вступу до вищих навчальних закладів.

 

За матеріалами Українського центру оцінювання якості освіти

 

 

0
14 квітня 2016
1 444

Схожі публікації


Догори