Відповідь Мінсоцполітики щодо фінансування санаторіїв-профілакторіїв ВНЗ

Відповідь Мінсоцполітики щодо фінансування санаторіїв-профілакторіїв ВНЗМіністерство соціальної політики розглянуло звернення ЦК Профспілки працівників освіти і науки України щодо фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів.

У відповіді, зокрема вказано, що законодавча норма щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок коштів Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності виключена відповідно до вимог Угоди про коаліцію депутатських фракцій «Європейська Україна» у Верховній Раді України восьмого скликання, оскільки передбачала витрати, не властиві системі соціального страхування і не пов’язані з наданням матеріального забезпечення та соціальних послуг у разі настання страхового випадку.

Таким чином, починаючи з 1.01.2015 фінансування санаторіїв-профілакторіїв за рахунок коштів Фонду законодавством не передбачено.

За результатами повторного розгляду Верховною Радою України Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» щодо часткового фінансування санаторіїв-профілакторіїв вищих навчальних закладів” з пропозиціями Президента України 26.01.2016, цей Закон відхилено та знято з розгляду.

Враховуючи викладене, фінансування санаторіїв-профілакторіїв може здійснюватися за рахунок коштів їх власників, зокрема отриманих від продажу путівок, коштів спеціального фонду, інших джерел, передбачених законодавством

 

Завантажити документ lyst_mcpl.pdf [82.79 Kb][34] Завантажити Переглянути документ онлайн
 

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

 

 

0
5 липня 2016
1 191

Схожі публікації


Догори