Урядом схвалено проект Указу Президента України «Про День професійних спілок України»

Кабінет Міністрів України підтримав ініціативу президії Федерації професійних спілок України щодо встановлення в Україні Дня професійних спілок України, який відзначатиметься щорічно у другу неділю жовтня.

Підписання Президентом України відповідного Указу сприятиме визнанню важливої ролі професійних спілок та їхніх об’єднань у формуванні громадянського суспільства.

Питання про встановлення і відзначення в Україні Дня професійних спілок України було порушено представниками профспілок та їхніх організацій на Міжнародній науково-практичній конференції 9.11.2017 «Історія зародження і розвиток профспілкового руху в Україні» з нагоди відзначення 200-річчя з дня створення у листопаді 1817 року в м. Львові першої профспілкової організації на українських землях.

За підсумками роботи конференції учасники схвалили резолюцію, згідно з якою рекомендовано виборним органам та керівництву Федерації профспілок України звернутися до органів державної влади щодо встановлення і відзначення в Україні Дня професійних спілок України.

З метою визнання важливої ролі профспілкових організацій та їхніх об’єднань у формуванні громадянського суспільства, Мінсоцполітики розробило проект Указу Президента України «Про День професійних спілок України», яким пропонується установити в Україні День професійних спілок України, який відзначати щорічно у другу неділю жовтня.

Реалізація зазначеного акта не потребуватиме ні додаткових видатків з Державного бюджету України та місцевих бюджетів, ні встановлення додаткового вихідного дня.

За матеріалами Урядового порталу 

Схожі публікації


Догори