Навчання з питань пенсійного забезпечення та соціального страхування

3 грудня 2019 року у Федерації профспілок України відбувся інформаційний семінар для профспілкових фахівців із питань пенсійного забезпечення та соціального страхування. Від Профспілки працівників освіти і науки України участь у навчанні взяв головний юрисконсульт – Валентин Паливода.

Із вступним словом до учасників заходу звернувся Голова Федерації профспілок України Григорій Осовий.

Очільник ФПУ проінформував присутніх щодо ситуації у соціальній сфері, зокрема, й щодо слухань, які відбулися у Комітеті з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів Верховної Ради України, позицію ФПУ щодо законопроекту Міністерства соціальної політики України стосовно «відв’язання» розміру соціальних виплат від прожиткового мінімуму, впровадження накопичувальної пенсійної системи та інших питань.

У роботі інформаційного семінару взяла участь заступник директора департаменту пенсійного забезпечення Пенсійного фонду України С.Л. Шута. Вона проінформувала присутніх про роботу органів Пенсійного фонду України щодо призначення та перерахунку пенсій у 2019 році та умов їх здійснення у 2020 році, запровадження нових електронних сервісів, та надала відповіді на поставлені питання.

Учасникам семінару також було надано інформацію про ситуацію у Фонді соціального страхування України щодо фінансування страхових виплат, оплати лікарняних листків, а для ознайомлення – Рекомендації комітетських слухань на тему «Соціальна політика на 2020-2024 роки», які відбулися у вересні цього року. 


Завантажити Рекомендації rekomendacyi_041219.pdf [14.7 Mb][61] Завантажити Переглянути документ онлайн  

 

Схожі публікації


Догори