Ризики обов’язкової накопичувальної пенсійної системи

Ризики обов’язкової накопичувальної пенсійної системи28 лютого 2012 року в Академії праці та соціальних відносин ФПУ відбувся круглий стіл на тему «Ризики обов’язкової накопичувальної пенсійної системи та дії з їх упередження», організований Федерацією профспілок України.

Участь у роботі засідання взяв заступник голови ФПУ Сергій Кондрюк, старший міжнародний радник з питань пенсійної реформи Проекту розвитку фінансового сектору USAID Грег МакТаггарт, представники Мінсоцполітики, Пенсійного Фонду України, відомств та інституцій, що досліджують означену проблематику, фахівці галузевих профспілок.

Під час засідання круглого столу учасники мали можливість вислухати доповіді експертів із теми про важливість та складність проблем, що стосуються збереження прав та соціальної захищеності при введенні II рівня пенсійного забезпечення.

Після дискусій та відповідей на запитання члени засідання обговорили та виробили спільні пропозиції, спрямовані на запобігання виникнення негативних наслідків у зв’язку із запровадженням цієї системи. Зокрема, які стосуються проведення підготовчої роботи та строків запровадження II рівня, впливу II рівня на пенсійне забезпечення в солідарній системі, ризиків, пов’язаних із знеціненням та втратою накопичених коштів; можливості забезпечення пенсійними виплатами із накопичувальної системи, встановлення державних гарантій тощо.


Завантажити інформаційну довідку ФПУ informacijna-dovidka-fpu.doc [36 Kb][76] Завантажити Переглянути документ онлайн



Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України


Ризики обов’язкової накопичувальної пенсійної системи Ризики обов’язкової накопичувальної пенсійної системи

Ризики обов’язкової накопичувальної пенсійної системиРизики обов’язкової накопичувальної пенсійної системи

Ризики обов’язкової накопичувальної пенсійної системиРизики обов’язкової накопичувальної пенсійної системи

Схожі публікації


Догори