Завершальний етап обговорення пенсійної реформи

    У Верховній Раді України 16 лютого 2011 року відбулися парламентські слухання на тему: «Стан проведення пенсійної реформи та шляхи її вдосконалення». Вів засідання Голова Верховної Ради України Володимир Литвин.
    Це був завершальний етап громадського обговорення проекту пенсійної реформи, яке тривало у січні-лютому. В усіх регіонах проект отримав негативну оцінку, особливо пропозиції щодо підвищення пенсійного віку жінкам, збільшення на 10 років нормативного стажу для призначення пенсії та інші.
    З доповіддю виступив Віце-прем’єр-міністр України – Міністр соціальної політики України Сергій Тігіпко, із співдоповіддю - голова комітету Верховної Ради України у справах пенсіонерів, ветеранів та інвалідів Валерій Сушкевич. В роботі парламентських слухань взяли участь представники членських організацій найпотужнішого профспілкового об’єднання - Федерації профспілок України, в тому числі Профспілки працівників освіти і науки України.
    При обговоренні позицію профспілок висловив заступник Голови ФПУ Сергій Українець. Він зазначив, що профспілкові організації висловили категоричне заперечення проти проекту як такого, що спрямований на обмеження пенсійних прав, передусім - мільйонів пенсіонерів з найнижчими пенсіями. Профспілки зажадали від Уряду відкликати законопроект з парламенту і доопрацювати разом з соціальними партнерами.
    Практично всі учасники слухань, крім представників Уряду та міжнародних фінансових організацій, запропонували Кабінету Міністрів України відкликати законопроект «Про заходи щодо законодавчого забезпечення реформування пенсійної системи» та організувати підготовку збалансованої реформи разом з професійними спілками та роботодавцями.
    На завершення Володимир Литвин зауважив, що, перш ніж опубліковувати рекомендації цих парламентських слухань, потрібно, щоб були враховані пропозиції всіх зацікавлених сторін та експертів з цього питання. Він не виключив можливість проведення ще одних парламентських слухань на тему пенсійної реформи.

Служба зв’язків галузевої профспілки з громадськістю та ЗМІ
0
17 лютого 2011
3 204

Схожі публікації


Догори