Звернення Профспілки до парламентарів щодо законопроекту «Про повну загальну середню освіту»

ЦК Профспілки звернувся до Голови Верховної Ради України, голів фракцій та груп політичних партій, голів комітетів з питань науки і освіти, бюджету, соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення, а також особисто до народних депутатів України, членів профільного комітету, та народних депутатів України – освітян з пропозиціями та зауваженнями до проекту закону «Про повну загальну середню освіту» № 0901 з вимогами підтримати їх під час розгляду у другому читанні.

Профспілка висловлює категоричний протест антиконституційним нормам про звільнення з роботи вчителів, керівників та інших педагогічних працівників закладів загальної середньої освіти, які отримують пенсію за віком, та укладення строкових договорів на термін від одного до трьох років з педпрацівниками пенсійного віку.

Профспілка проти дискримінаційної норми щодо додаткових підстав дострокового звільнення керівника закладу загальної середньої освіти.

Наголошено на неприпустимості надання права міським радам приймати рішення про створення ліцеїв – закладів освіти для учнів 10-11 (12) класів лише в містах з населенням більше 50 тисяч, а також про започаткування діяльності таких ліцеїв, якщо в їх складі буде не менше чотирьох 10 класів.

Висловлено вимогу передбачити норми про розподіл педагогічного навантаження, перегляд умов праці за погодженням з виборним профспілковим органом на основі тарифікації та законодавчого унормування максимального обсягу навчальної роботи без обмеження його певним обсягом.

Наголошено на необхідності встановлення педагогічному працівникові за виконання обов’язків педагога-наставника доплати у фіксованому розмірі 20%, замість її граничного розміру.

Профспілка вимагає забезпечити з 2020 року реалізацію положень  статті 61 цього Закону «Про освіту» стосовно встановлення посадових окладів (ставок заробітної плати) педагогічних і науково-педагогічних працівників залежно від розміру мінімальної заробітної плати.

У разі неврахування профспілкових зауважень та пропозицій, Профспілка вимагає повернення законопроекту на доопрацювання для його повторного другого читання. 


 Завантажити звернення razumkovu-0901-povtorne-druge.pdf [132.6 Kb][312] Завантажити Переглянути документ онлайн  
Управління соціально-економічного захисту ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори