Судове засідання щодо проекту закону «Про працю» – відкладено

Раніше повідомлялося, що 29 січня 2020 року від імені СПО об’єднань профспілок Федерацією профспілок України було подано адміністративний позов до Окружного адміністративного суду міста Києва про визнання протиправними дій Кабінету Міністрів України в частині порушення абзацу третього пункту 2 частини першої статті 20 Закону України «Про Кабінет Міністрів України», частини четвертої статті 8 Закону України «Про соціальний діалог», пункту 7 §33 (параграфу) Регламенту Кабінету Міністрів України, затвердженого постановою Уряду від 18 липня 2007 р. № 950, пункту 4.2. Генеральної угоди про регулювання основних принципів і норм реалізації соціально-економічної політики і трудових відносин в Україні на 2019-2021 роки, укладеної 14 травня 2019 року сторонами соціального діалогу, узгоджувальних процедур із СПО об’єднань профспілок проекту Закону України «Про працю», який в подальшому зареєстрований у Верховній Раді України за №2708 від 28.12.2019 р.

Серед інших вимог позову – зобов'язати Кабінет Міністрів України, як суб'єкта законодавчої ініціативи, відкликати вказаний законопроект. А також визнати протиправною бездіяльність Кабінету Міністрів України при підготовці проекту Закону України «Про працю» щодо недотримання вимог Закону України «Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності» в частині оприлюднення проекту вищевказаного регуляторного акту.

Відкрито провадження в адміністративній справі, проте через карантин, встановлений Кабінетом Міністрів України з метою запобігання поширенню на території України гострої респіраторної хвороби COVID-19, спричиненої коронавірусом SARS-CoV-2, призначене судове засідання в чергове відкладається.

Дату проведення судового засідання по справі буде повідомлено додатково.

За матеріалами – Департамент правового захисту апарату ФПУ

Схожі публікації


Догори