Соціальний діалог: взаємовідносини між сторонами набувають конструктивних змін

Соціальний діалог: взаємовідносини між сторонами набувають конструктивних змінУ Верховній Раді зареєстровано проект Закону від 21.11.2012 N 11452 «Про внесення змін до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» щодо створення тристоронніх соціально-економічних рад на рівні міст і районів».

Новим документом, зокрема, пропонується визначити, що у районах та містах (окрім міст Києва та Севастополя) для участі в колективних переговорах з укладення територіальних угод та для делегування представників до органів соціального діалогу відповідно до закону репрезентативними будуть:

– профспілкова сторона, суб'єктами якої є професійні спілки, їх організації, організації всеукраїнських профспілок, їх об'єднання, створені за територіальною ознакою;

– сторона роботодавців, суб'єктами якої є організації роботодавців, їх об'єднання, що діють на території відповідної адміністративно-територіальної одиниці.

Окрім цього, законопроектом передбачається, що у районах та містах (крім міст Києва та Севастополя) та на локальному рівні оцінка відповідності критеріям репрезентативності профспілок, їх організацій, організацій всеукраїнських профспілок, їх об'єднань, організацій роботодавців та їх об'єднань не проводитиметься.

Зазначені зміни запропоновано внести до Закону «Про соціальний діалог в Україні». У випадку його прийняття взаємовідносини між сторонами соціального діалогу набудуть нових конструктивних та якісних змін.

Завантажити документ proekt-zakonu-11452.doc [26.5 Kb][42] Завантажити Переглянути документ онлайн




Юридичний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори