Підтвердження репрезентативності: процес триває

Підтвердження репрезентативності: процес триваєПрофспілки своєю діяльністю постійно доводять, що соціальний діалог в Україні є необхідним, особливо, в умовах подолання посткризових явищ в державі.

Прикладом цього стала Постанова ФПУ від 17 лютого 2011 року «Про заходи ФПУ, її членських організацій щодо реалізації Закону України «Про соціальний діалог в Україні». І всеукраїнські профспілки розпочали процес підтвердження репрезентативності сторін соціального діалогу.

Відповідно до Закону «Про соціальний діалог України», після проведення відповідних перевірок, у кінці вересня минулого року Національною службою посередництва і примирення було прийнято рішення підтвердити репрезентативність Профспілки працівників освіти і науки України.

Свідоцтво засвідчує, що Профспілка працівників освіти і науки України відповідає критеріям репрезентативності на галузевому рівні для участі у колективних переговорах з укладення галузевих (міжгалузевих) угод та для делегування представників до органів соціального діалогу на відповідному рівні.

Станом на 4 січня 2012 року (за даними офіційного сайту Національної служби посередництва і примирення та матеріалами, що надійшли на адресу ЦК Профспілки) свідоцтва про репрезентативність отримали наступні організаційні ланки Профспілки:

– Волинська обласна організація Профспілки;
– Донецька обласна організація Профспілки;
– Житомирська обласна організація Профспілки;
– Закарпатська обласна організація Профспілки;
– Київська міська організація Профспілки;
– Кіровоградська обласна організація Профспілки;
– Миколаївська обласна організація Профспілки;
– Одеська обласна організація Профспілки;
– Херсонська обласна організація Профспілки;
– Хмельницька обласна організація Профспілки;
– Чернігівська обласна організація Профспілки;
– Чернівецька обласна організація профспілки.

Наразі триває процес підтвердження репрезентативності в інших обласних організаціях.

Відділ інформаційно-аналітичного забезпечення ЦК Профспілки
0
4 січня 2012
3 336

Схожі публікації


Догори