Використання освітньої субвенції за цільовим призначенням – основне питання онлайн-наради

Профспілка працівників освіти і науки України наполягає на цільовому використанні освітньої субвенції та її залишків у 2021 році, насамперед на оплату праці та доплат педагогам.

Саме на цій основній тезі був побудований виступ заступника Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергія Романюк та начальника управління соціально-економічного захисту апарату ЦК Профспілки Антоніни Клименко під час участі у онлайн-конференції з питань використання освітньої субвенції та її залишків за цільовим призначенням.

У роботі наради взяла участь Людмила Кучерява – голова Херсонської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, Тетяна Юшко – начальник управління освіти і науки Херсонської ОДА та понад 70 керівників відділів освіти та профорганів.

«Дозволи на нецільове використання освітньої субвенції можуть провокувати місцеву владу на створення штучної економії освітньої субвенції, і, занурившись в гаманці педагогічних працівників та недоплативши за їх працю, можна «залатати прогалини» у місцевих бюджетів», – наголосила голова Херсонської обласної організації Профспілки Людмила Кучерява і акцентувала увагу на стані використання освітньої субвенції на місцях та недопущенні штучної її економії для покращення матеріально-технічної бази закладів освіти.

Заступник Голови Профспілки Сергій Романюк у своєму слові наголосив на тому, що освіта вже який рік має нестачу у фінансуванні (адже на освіту має бути виділено не менш як 7% ВВП), що веде за собою ряд питань, які потребують вирішення. Далі окреслив дії Профспілки у питання захисту прав та гарантій освітян на сучасному етапі.

Начальник управління соціально-економічного захисту апарату ЦК Профспілки Антоніна Клименко висвітлила ряд законодавчих актів, дотримання та керування нормами яких, можна в повній мірі виконувати зобов’язання перед працівниками щодо оплати праці.

Після виступів основних спікерів, нарада проходила в форматі «питання-відповідь».

 

Довідково

Захід було організовано Херсонською обласною організацією Профспілки через платформу Zoom для керівників місцевих органів управління освітою та уповноважених осіб з питань освіти, голів міських, районних, територіальних організацій ОТГ, первинок Профспілки. 


За матеріалами – Херсонської обласної організації Профспілки 
Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори