День праці 2021: у знак солідарності з професією вчителя!

Щороку День праці присвячується працівникам та їх боротьбі за свої права. Цьогоріч вже другий рік поспіль, з огляду на ситуацію, пов'язану з пандемією COVID-19, не буде ніякого параду або публічних зібрань. Пандемія, яка значно вплинула на всі аспекти нашого життя, не оминула й учителів.

Сьогодні Європейський комітет профспілок освіти висловлює подяку всім вчителям, викладачам, працівникам освіти, а також освітянським профспілкам за всю виконану роботу і їх постійну боротьбу за надання якісної освіти з метою підготовки молодих людей до життя в цих неймовірно важких умовах.

Пандемія показала нам, наскільки важливі для суспільства працівники, серед яких особливе місце займають вчителі

Викладачі та інші працівники сфери освіти найбільше піддаються ризику зараження, з огляду на те, що вони відіграють ключову роль в об'єднанні нашого суспільства.

З початку пандемії фахівцям в галузі доводилося адаптуватися і змінювати свої методи навчання відповідно до нових обставин.  Вони повинні були проявити нескінченну стійкість, щоб не дивлячись ні на що підтримувати відносини зі своїми учнями, які є центральним елементом їхньої суспільної місії.

Перебувати на передньому краї боротьби із проблемами, які виникли, а також забезпечувати дотримання прав громадян, в тому числі здоров'я і безпеку всіх вчителів, має бути пріоритетом для всіх урядів в наших країнах.

Сьогодні ЄКПО, як завжди, стоїть пліч-о-пліч зі своїми членськими організаціям, підтримуючи їх вимоги забезпечити здорові і безпечні умови праці в сфері освіти і створити умови для відновлення цієї найважливішої професії після закінчення пандемії.

День праці є вирішальним моментом для того, щоб віддати належне працівникам і, найголовніше, забезпечити, щоб з ними поводилися так, як вони цього заслуговують, і щоб вони отримували гідну винагороду за їх внесок в побудову більш справедливого і демократичного суспільства майбутнього. Саме в цьому полягає головна мета ЄКПО і всіх наших членських організацій в Європі.

 Дорогі вчителі!

Ми повністю усвідомлюємо ваше значення і дякуємо вам за всю ту роботу, яку ви робите, день за днем, в ім'я майбутнього молодих людей в Європі і нашого суспільства в цілому. 

Ми солідарні з вами сьогодні і це почуття солідарності не покидає нас протягом усього року.


Європейський комітет профспілок освіти
Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори