Набуває чинності закон про електронні трудові книжки

Сьогодні, 10 червня 2021 року, в Україні набув чинності закон щодо ведення обліку трудової діяльності працівників в електронній формі (про електронні трудові книжки) – «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо обліку трудової діяльності працівника в електронній формі».

10 березня цього року закон № 1217-IX опублікували у виданні «Голос України». Він набирає чинності через три місяці з дня опублікування, тобто сьогодні.

Законом запроваджується облік трудової діяльності в електронній формі. Це дозволяє не оформляти/не вести паперові трудові книжки.

Водночас закон передбачає п’ятирічний перехідний період: у цей час можна використовувати як паперову, так і електронну трудову книжку.

Пенсійний фонд України протягом цих 5 років має включити до реєстру застрахованих осіб Державного реєстру загальнообов’язкового державного соцстрахування відсутні дані про трудову діяльність працівників (відомості з паперових трудових книжок).

Внесення відомостей у вигляді сканованих або оцифрованих копій трудової книжки здійснюватиметься з обов’язковим накладенням кваліфікованого електронного підпису.

За матеріалами – Пенсійного фонду України 

1
10 червня 2021
2 057

Схожі публікації


Догори