Українські профспілки вимагають виключити ФНПР із міжнародних конфедерації та рад

Член Генеральної ради Міжнародної конфедерації профспілок, Голова Федерації профспілок України (ФПУ) Григорій Осовий звернувся до Генерального секретарю МКП Шаран Барроу, Генерального секретаря Загальноєвропейської регіональної ради Луки Весентіні.

Федерація незалежних профспілок Росії (ФНПР) 24 лютого 2022 року опублікувало комюніке своєї прес-служби «Про миротворчу місію», в якій «підтримала рішення Президента Росії Володимира Путіна про проведення операції з денацифікації України». 25 лютого з’явилася офіційна заява ФНПР, в якій вона підтвердила, що «підтримує кроки, які здійснює Президент В.В. Путін, політичне та військове керівництво Росії». ФНПР дійшла до того, що заявила, що Україна представляє собою «пряму та явну загрозу для держави», а громадяни Росії потребують захисту, в тому числі, які проживають на Донбасі.

Така позиція ФНПР суперечить фундаментальним принципам, на яких базується діяльність Міжнародної конфедерації профспілок та Загальноєвропейської регіональної ради МКП.

45 Всеукраїнських, половина з яких є членськими організаціями глобальних профспілок, і 25 регіональних профспілок, ФПУ, виходячи з несумісності позиції ФНПР з основоположними принципами діяльності МКП та ЗЄРР, вимагають виключити ФНПР із МКП та ЗЄРР.

Згідно Статуту, Міжнародна конфедерація профспілок «палко схвалює збереження і зміцнення миру та зобов'язується боротися за мир, вільний від зброї масового ураження і за загальне роззброєння. Вона проголошує право всіх народів на самовизначення і право жити вільно від агресії і тоталітаризму, з урядами, що обираються з їх власної волі. Вона відкидає звернення до війни як до способу вирішення конфліктів і засуджує тероризм, колоніалізм і мілітаризм, так само як прояви расизму і дискримінації за статевими ознаками».

Згідно статті Статуту IV. Призупинення та позбавлення членства: (а) Генеральна рада має право призупинити, а Конгрес позбавити членства будь-яку членську організацію за дію, яку ці органи вважають такою, що суперечить цьому Статуту або інтересам Конфедерації. Логічно, що виключення з МКП, як ми розуміємо, автоматично означатиме виключення з ЗЄРР.

Враховуючи, що МКП не могла передбачити ситуацію, коли об’єднання профспілок країни підтримує кроваву військову агресію своєї країни, ФПУ просить розглянути можливість прийняття спрощеної процедури виключення ФНПР, яка більше не може вважатися об’єднанням демократичних профспілок.

Звернення Президента Федерації профспілок України ФПУ Григорія Осового до мітингу профспілок солідарності у Берліні 27 лютого 2022 року.

Ми, Федерація профспілок України, представляючи понад 4 мільйони людей праці, висловлюємо щиру вдячність нашим братам та сестрам ДГБ в Німеччині за солідарність та готовність підтримати наші вимоги:

24 лютого російські війська зрадливо вторглися в Україну через кордон. Ми суверенна країна в серці Європи, демократичні цілі та свободи якої стали мішенню для диктатора Путіна та його банди злочинців. Масові авіаудари, російські міста і танки вбивають військових і цивільне населення. Десятки тисяч біженців, рятуючи життя дітей, кинулися до кордону країн ЄС.

Військовий напад Росії на нашу країну - це напад на міжнародне право, проти Європи і, нарешті, напад на право народу України визначати власне майбутнє. Напад на демократію завжди означає напад на профспілки та основні права, які вони відстоюють.

Українські профспілки, як і наші брати та сестри в Німеччині, прагнуть процвітаючого та мирного життя працівників, заснованого на демократії, миру та правах людини. Ми поділяємо такі ж цінності, як і наші колеги, брати та сестри у решті Європи. Географічно Україна є частиною Європи. Але ми також хочемо стати частиною політичної єдності Європейського Союзу. Для нас Європейський Союз - це політичний проект, який забезпечив мир і процвітання після жахливого руйнування Другої світової війни. Ми, українці, були однією з головних жертв тієї війни, а сьогодні знову такі.

Саме тому ми вимагаємо:

Негайно припиніть війну, припиніть вбивства невинних людей, виведіть війська!

Захищаємо Україну, зберігаємо її цілісність та суверенітет!

До уряду Німеччини та його союзників:

Тиск на Росію якомога більший реальними санкціями! Nordstream stop 2 це добре, але недостатньо.

Порушити доступ російських банків та підприємств до фінансової системи Європи та решти світу!

Виключити Росію зі SWIFT!

Скасувати всі візи для російських лідерів та олігархів!

Зупиніть імпорт енергії нафти, газу та вугілля з Росії, які фінансують війну Росії проти України, станьте незалежними від російських товарів!

Колеги, брати та сестри німецьких профспілок: дякуємо за солідарність!

2
3 березня 2022
2 974

Схожі публікації


Догори