Українці зможуть повідомляти про своє пошкоджене чи зруйноване майно через «Дію»

Через портал та додаток «Дія» уряд збиратиме інформацію про пошкоджене та знищене внаслідок війни нерухоме майно українців. Про це повідомив Прем'єр-міністр Денис Шмигаль. Як зазначив прем'єр, відповідну постанову Уряд ухвалив 26 березня, за тиждень вона набере чинності. З того моменту, кожен українець зможе через Дію повідомити про пошкодження чи руйнування домівки.

«Аби ми мали можливість підрахувати збитки й оцінити, скільки коштів потрібно Україні на відбудову. Ми все відбудуємо: кожен дім, кожну квартиру, кожну вулицю кожного постраждалого міста», – пояснив Шмигаль.

Для подання інформаційного повідомлення необхідно:

  • встановити мобільний додаток Порталу «Дія» на електронному носії, критерії якого підтримують його використання, або створити особистий електронний кабінет користувача на Порталі Дія та пройти електронну ідентифікацію та автентифікацію, у тому числі з використанням інтегрованої системи електронної ідентифікації, кваліфікованих електронних підпису та печатки, а також інших засобів ідентифікації, які дають змогу однозначно встановлювати особу;
  • заповнити інформаційне повідомлення, яке формується засобами Порталу «Дія».

Нагадаємо, що днями міністр розвитку громад і територій України Олексій Чернишов повідомляв, що окупанти вже знищили:

  • приблизно 4500 житлових будинків;
  • 100 підприємств;
  • 500 закладів освіти;
  • 150 закладів охорони здоров'я.

 

Схожі публікації


Догори