Всеукраїнський день бібліотек: #бібліотекаспільнодія

Цьогоріч День бібліотек відзначається в умовах воєнного стану. Уся країна об’єдналася для боротьби з рашизмом, а бібліотеки для своїх спільнот, громад та новоприбулих стали і точкою опори, і місцем сили, і простором для спільнодії.

Більшість бібліотек сьогодні не лише обслуговують користувачів, проводять культурно-просвітницькі заходи, забезпечують мешканців громади і переселенців достовірною інформацією, а й перетворилися на волонтерські центри допомоги Збройним Силам України і внутрішньо переміщеним особам.

Для потреб Армії бібліотекарі плетуть маскувальні сітки, шиють елементи військового спорядження, постільну білизну та медичні халати для місцевих шпиталів, в’яжуть шкарпетки, збирають книжки для військових, заготовляють для них продукти, готують їжу для бійців територіальної оборони, організовують благодійний збір коштів, продуктів харчування та ліків.

У багатьох територіальних громадах, де приймають переселенців, на базі бібліотек організовано пункти або центри допомоги переміщеним особам, де їм надають харчування і тимчасовий прихисток у нічні години.

Українська бібліотечна асоціація оголосила акцію «Бібліотека для тебе» і закликає українців 30 вересня привітати бібліотеку, яка підтримала та допомогла вам чи продовжує допомагати вам під час повномасштабного вторгнення росії в Україну, розмістивши власну історію, пов'язану з бібліотекою під час війни, в соціальних мережах.

Діліться своїми особистими історіями, розповідайте про неймовірних бібліотекарів та улюблені бібліотеки, викладайте фотографії, не забувайте відмічати бібліотеку у пості і ставте хештег #бібліотекаспільнодія.


 Профспілка працівників освіти і науки України щиро віта всіх бібліотекарів із професійним святом – Всеукраїнським Днем бібліотек!

Бажаємо вам добра, міцного здоров’я, творчої наснаги, відчуття впевненості у необхідності своєї справи.

Мирного неба, щастя, добробуту та любові вам і вашим родинам!

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори