ЮНІСЕФ надав 3 млн доларів для підтримки 1000 опорних шкіл по всій Україні

У межах ініціативи «Спільно до навчання» 1000 опорних шкіл отримали по 3000 доларів у гривневому еквіваленті для підтримки освітнього процесу. Ціль фінансування – додатково підтримати школи у організації безперервного навчання дітей у цьому навчальному році.

Одноразовий грант має допомогти опорним школам забезпечувати навчальний процес. Усе – щоби звести до мінімуму будь-які перерви в навчанні дітей цього навчального року.

Грошову допомогу можна використовувати на:

  • підтримувальні дрібні ремонтні роботи у школах, такі як фарбування, ремонт і заміна вікон, меблів, електрики, сантехніки тощо;
  • підготовку до зимового періоду: закупівлю обігрівачів для школи, ковдр, генераторів, палива; покриття незначних транспортних витрат на забезпечення процесу придбання тощо;
  • придбання навчально-методичних матеріалів: підручників, канцелярського приладдя, обладнання для Інтернету, книг для читання, меблів, паперу і чорнил для принтерів для друку навчальних матеріалів, гарнітури, веб-камер, інтерактивні дошки/екрани, матеріали для дошкільних заходів тощо.

Якщо опорний заклад безпосередньо не потребує підтримки, кошти можуть бути використані для однієї із його філій.

Перелік закладів освіти та умови отримання грошової допомоги визначені у постанові Кабінету Міністрів України від 13.09.2022 № 1112.

«Спільно до навчання» – ініціатива, яку започатковує Міністерство освіти і науки у співпраці з Дитячим фондом ООН (ЮНІСЕФ) в Україні та Першою леді України для підтримки освітнього процесу у 2022/2023 навчальному році. Ініціатива спрямована на захист прав кожної дитини та створення можливостей безперервного навчання у цей важкий час. У межах ініціативи МОН спільно з ЮНІСЕФ допоможе дітям налаштуватись на освітній процес, поліпшити їхнє фізичне та психічне здоров’я. Найголовнішим компонентом ініціативи є підтримка шкіл, освітян, батьків та дітей залежно від формату навчання.

Зростає кількість учнів, які повертаються до офлайн та змішаного формату навчання. Саме тому ЮНІСЕФ разом із партнерами запустив комплексну програму «СПІЛЬНО до навчання», яка включає різноманітні аспекти підтримки системи освіти. Зокрема, йдеться про підтримку Всеукраїнської школи онлайн, тренінги для вчителів, роздачу освітніх наборів для шкіл, обладнання освітніх просторів.

До того ж ініціатива спрямована на захист прав кожної дитини та створення можливостей безперервного навчання під час війни. Програми ЮНІСЕФ із партнерами допоможуть дітям налаштуватися на освітній процес, поліпшити фізичне та психічне здоров’я.

За матеріалами – ЮНІСЕФ

 

Схожі публікації


Догори