Зустріч профспілкових міжнародних партнерів

6 грудня 2022 року відбулася робоча онлайн зустріч Голови Профспілки працівників освіти і науки України Георгія Труханова із Генеральним секретарем Інтернаціоналу освіти Девідом Едвардсом. 

Георгій Труханов поінформував колегу з Інтернаціоналу про поточну ситуацію в освіті України на дев’ятому місяці повномасштабного вторгнення рф в Україну. Зокрема, Голова Профспілки розповів про роботу організації, працю педагогів, навчання учнів та студентів в умовах відключення електроенергії, відсутності зв’язку та Інтернету. 

«На сході нашої країни йдуть бойові дії, а решта території потерпає від періодичних ракетних атак ворога по цивільних та енергетичних об’єктах. Тому наразі вкрай складно якісно продовжувати навчальний процес у школах та закладах вищої освіти. Але пропри все ми працюємо, змінюємо графіки і пристосовуємо до цих умов, незалежно від пори доби», – розповів Георгій Труханов. 

Профспілка також продовжує підтримувати на надавати матеріальну та моральну підтримку та фінансову допомогу тим освітянам, які найбільше постраждали від воєнних дій. 

Генеральний секретар Інтернаціоналу освіти Девід Едвардс у розмові підкреслив, що міжнародна профспілкова спільнота солідарна з народом і освітянами країни у їх боротьбі за життя, цінності та демократію. Також він розповів, що продовжується підтримка тих освітян, хто тікав від війни і нині перебуває за кордоном. 

«Ми готові сприяти подальшій підтримці України різними міжнародними організаціями, наприклад таким як ЮНІСЕФ, та підтримувати діяльність профспілки освітян в цей нелегкий час», – сказав Девід Едвардс. 

Голова Профспілки освітян України подякував за солідарність міжнародним колегам: «...Після зими завжди приходить весна, і ми щиро віримо у її неодмінний переможний прихід!», – сказав насамкінець Георгій Труханов. 

Схожі публікації


Догори