Спеціальна зустріч із міжнародними колегами

22 березня 2022 року відбулася спеціальна онлайн-зустріч Голови Профспілки працівників освіти і науки України Георгія Труханова з керівниками міжнародних організацій: Президентом Європейського Комітету профспілок освіти Ларрі Фланаганом, Європейським директором ЄКПО Сьюзан Флокен та Віце-президентом Інтернаціоналу освіти Холдіс Холст.

Георгій Труханов поінформував європейських лідерів про ситуацію в країні після місяця протистоянь українського народу, про великі руйнування та втрати в освітній сфері та жахливу гуманітарну кризу, яку спричинило вторгнення та постійні бомбардування російськими військами міст України. Він зазначив, що, незважаючи на те, що значна кількість українців змушені залишити країну у пошуку прихистку від війни, основна частина, в тому числі освітян, залишаються в Україні та потребують підтримки, адже втратили і житло, і засоби для існування.

Голова Профспілки Георгій Труханов засудив позицію освітньої профспілки Росії, яка підтримала війну проти України і ще раз наголосив, що це суперечить основоположним принципам діяльності світових профспілок і підкреслив вимогу щодо виключення її з Інтернаціоналу освіти та Європейського комітету профспілок освіти, як таку, що більше не може вважатися демократичною організацією.

Президент ЄКПО Ларрі Фланаган запевнив Голову Профспілки у абсолютній підтримці українського народу у їх боротьбі за незалежність та демократію.

А європейський директор ЄКПО Сьюзан Флокен підняла питання захисту українських біженців закордоном. Учасники дискусії обговорили шляхи підтримки українських громадян.

Насамкінець спеціальної зустрічі Віце-президент Інтернаціоналу освіти Холдіс Холст, від усієї міжнародної освітянської спільноти наголосила на готовності підтримати український народ у цей надскладний час.

Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори