Соціальний захист одиноких батьків

Соціальний захист одиноких батьківЗ 12 червня 2013 року набув чинності Закон України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо забезпечення рівності прав одиноких матерів та одиноких батьків» прийнятий Верховною Радою України 15 травня 2013 року № 239-VII.

Цим Законом внесено зміни до ряду законодавчих актів, зокрема, до Кодексу законів про працю України, Житлового кодекс Української РСР, якими введено поняття «одинокий батько» та урівнено у правах одиноких батьків та одиноких матерів.

З урахуванням зазначених змін до статті 232 КЗпП України безпосередньо в районних, районних у місті, міських чи міськрайонних судах розглядаються також спори про відмову у прийнятті на роботу одиноких батьків при наявності дитини віком до 14 років.

Змінами до статті 45 Житлового кодексу Української РСР віднесено одиноких батьків до числа осіб, яким в першу чергу надаються жилі приміщення.

Завантажити повний текст роз’яснення soczaxist_odinokix_-batkiv.doc [47 Kb][134] Завантажити Переглянути документ онлайн


Юридичний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори