Студенти Львова проти законопроекту №5130

16 грудня 2016 року перед вікнами Львівської облдержадміністрації студентство Львова висловило свою думку щодо законопроекту №5130 і вручили голові ОДА Олегу Синютці листа з вимогами до Президента України.

Основні вимоги студентства:

1. Не приймати жодних рішень, що стосуються студентства, без консультацій з органами студентського самоврядування, загальнонаціональними студентськими організаціями  та студентськими профспілковими комітетами.

2. Повернути визначення мінімального обсягу стипендій та кількості студентів, що мають отримувати академічні стипендії, що передбачені частинами 4, 6, 7, 8 статті 62 Закону України «Про вищу освіту» і які пропонує вилучити законопроект Кабінету Міністрів України (№ 5130) до обговорення зі студентськими організаціями (п. 1).

3. Повернути в проект бюджету «загублені» 800 000 000 грн. на академічні стипендії, які були в презентації уряду, але відсутні у пропонованому КМУ проекті бюджету України на 2017 рік.

4. Повернути виплати стипендій учням професійно-технічних закладів освіти.

Студенти Львівщини дуже сподівається, що їх почують та підтримають їхню консолідовану позицію. В іншому випадку студентство буде змушене вийти на акції протесту по всій країні!

 

Львівська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори