СТОП #5130: студенти в Києві протестом зупинили рух транспорту (+відео)

14 грудня 2016 року у Києві майже сотня студентів столичних вишів України, рухаючись пішохідним переходом, на годину зупинили рух транспорту на вулиці Михайла Грушевського біля стадіону імені Валерія Лобановського.

На акції були присутні представники із КПІ, НУХТу, КНЕУ, медичного університету імені Богомольця, транспортного університету, педагогічного імені Драгоманова, КНУБА, КНУТД та інших навчальних закладів.

У рамках акції «Врятуємо освіту – #5130 ВЕТО» студенти вимагали скасувати законопроект № 5130, яким зменшується кількість стипендіатів у наступному році.

Учасники протестної ходи тримали в руках плакати з вимогами – «СТОП #5130», «Закони потрібно виконувати, а не переписувати», «Студенти проти #5130», «Проти зменшення стипендії вдвічі», «Не забирайте останню копійку» тощо.

Після акції студенти рушили до Адміністрації Президента і передали лист-звернення до Президента України, в якому просять застосувати право вето на законопроект №5130 «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України», як такий, що має антисоціальний характер.

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори