Виїзний семінар Вінницької обласної організації Профспілки

Наприкінці квітня 2023 року відбувся виїзний семінар обкому Профспілки, голів районних, міських, сільських, селищних та первинних профорганізацій за участі заступника Голови Профспілки працівників освіти і науки України Сергія Романюка.

Сергій Романюк виступив перед освітянами Вінниччини із питанням освітньої субвенції, детально окресливши проблеми та причини зменшення фінансування освітньої галузі. Розповів про питання, які обговорювалися на зустрічі з Міністром освіти і науки України Оксеном Лісовим. Наголосив на проблемах, що виникли внаслідок прийняття Закону України «Про повну загальну середню освіту». 

Також заступник Голови Профспілки звернув увагу на проходження медоглядів та оплати лікарняних, нове «Положення про атестацію педагогічних працівників», Закону України «Про колективні угоди та договори».

Юрисконсульт обкому Профспілки Ольга Кутик детально проаналізувала нове «Положення про атестацію педагогічних працівників» (наказ МОН №805, зареєстрований в Міністерстві юстиції України 21.12.2022 року), що стане чинним з 1 вересня 2023 року. Зокрема, юрисконсульт наголосила, що новим Положенням знівельовано спеціальну педосвіту, а для працівників позашкільної освіти має бути затверджене окреме «Положення про атестацію».

Під час засідання президії обкому Профспілки прийнято рішення виділити профспілкову виплату на суму 51 тисяча гривень, спілчанам, у яких члени родини загинули, або були важко поранені, а також на придбання військового одягу, та у зв’язку з важкими хворобами.

За період січень-квітень 2023 року президією комітету облорганізації Профспілки було виділено профспілкову виплату на суму 463 тисячі гривень спілчанам області.

 За матеріалами – Вінницької обласної організації Профспілки 

Схожі публікації


Догори