VIII пленум Вінницької обласної організації Профспілки

4 червня 2018 року в Будинку Федерації профспілок області відбувся VIII пленум Вінницького обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки.

Участь у ньому взяли заступник голови Вінницької обласної державної адміністрації Ігор Івасюк, в. о. директора Департаменту освіти і науки Вінницької обласної державної адміністрації Володимир Буняк, члени обкому Профспілки працівників освіти і науки, голови районних, міських, вузівських та первинних профспілкових організацій.

Заступник голови Вінницької ОДА Ігор Івасюк розглянув питання реформування освітньої галузі, зробивши акцент на основних змінах. Також Ігор Дмитрович наголосив на необхідності подальшого підвищення престижності педагогічної праці та плідній співпраці обкому Профспілки працівників освіти і науки з керівництвом області.

Із першого питання порядку денного пленарного засідання «Про зміни в складі обласного комітету Профспілки» проінформувала голова мандатної комісії Ніна Кобернюк.

«Про стан виконання зобов’язань Сторонами соціального діалогу за обласною Угодою між комітетом обласної організації Профспілки працівників освіти і науки та Департаментом освіти і науки облдержадміністрації на 2017-2020 роки та внесення до неї змін» доповіли голова облорганізації Профспілки освітян Сергій Пугачов та в. о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк.

Голова обкому Профспілки освітян Сергій Пугачов підвів підсумки виконання зобов’язань обласної Угоди сторонами упродовж березня 2017 року – травня 2018 року. Сергій Георгійович окреслив основні проблеми виконання Закону України «Про освіту», проблеми регулювання прав соціально-економічних інтересів членів Профспілки, розповів про особливості співпраці з представниками ОТГ у напрямку трудового законодавства. Голова облорганізації Профспілки працівників освіти і науки також поінформував про програми обкому Профспілки – літнє оздоровлення і безкоштовне медичне обстеження медпрацівників, які проходять курси підвищення кваліфікації на базі КЗ «Академія неперервної освіти».

В. о. директора Департаменту освіти і науки ОДА Володимир Буняк звернув увагу на такі важливі виклики, що постають сьогодні перед освітньою галуззю, як проведення перепідготовки педпрацівників та необхідність нового підходу до навчання у межах впровадження Нової української школи. Також Володимир Володимирович окреслив проблеми і досягнення реформування системи ЗНО та особливості інклюзивної освіти.

У ході пленарного засідання з доповідями про стан розвитку освітньої галузі на місцях виступили голови районних, міських профорганізацій та первинних профорганізацій в ОТГ.

За підсумками VIII пленуму Вінницького обласного комітету Профспілки працівників освіти і науки було схвалено і підписано зміни до обласної Угоди між обкомом Профспілки працівників освіти і науки та Департаментом освіти і науки ОДА на 2017–2020 роки.

Вінницька обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори