Аналізуємо зміни обсягу освітньої субвенції 2023 року в громадах

Черговий семінар голів міських, районних, селищних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій територіальних громад Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України був присвячений питанням освітньої субвенції місцевих бюджетів громад у 2023 році, її залишкам та особливостям розподілу на 2023 рік. 

Семінар проводився у режимі онлайн.

Аналізом забезпеченості галузі освіти відповідними видатками Державного бюджету України на 2023 рік розпочала семінар Тетяна Матвеєва – голова обласної організації . Вона ознайомила учасників семінару з листом Міністерства освіти і науки України «Про розрахунок освітньої субвенції на 2023 рік»,  наголосила  на включенні коштів освітньої субвенції до складу місцевих бюджетів на 2023 рік та окреслила основні напрями діяльності організаційних ланок з даного питання. 

Презентацією «Формула розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами» Олексій Лугина – юрисконсульт обласної організації продемонстрував головам організаційних ланок складові формули розподілу освітньої субвенції між місцевими бюджетами (у частині видатків для комунальних закладів загальної середньої освіти), ознайомив з змінами обсягу освітньої субвенції на 2023 рік. На конкретних прикладах громад Чернігівської області показав причини змін фінансування та основні прогнозовані наслідки змін у формулі. 

Багаточисельні запитання від учасників семінару свідчили про те, що тема семінару була дуже актуальною і необхідною для подальшої діяльності організацій Профспілки. 

 

Чернігівська обласна організації Профспілки

Схожі публікації


Догори