Знання необхідно не тільки отримувати, а й використовувати у роботі

1 листопада 2022 року у режимі онлайн відбулося навчання голів організаційних ланок  Чернігівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. Участь у семінарі взяли усі керівники організаційних ланок.

Обком Профспілки при проведенні профспілкового навчання завжди ставить за мету формувати у профспілкових кадрів уміння кваліфіковано відстоювати права та інтереси членів Профспілки на основі отриманих знань.

На виконання постанови президії Федерації професійних спілок України від 29.09.2022 року «Про актуалізацію та осучаснення профспілкового навчання в умовах воєнного стану»  черговий семінар був присвячений не лише отриманню знань слухачами, а й тому, як вони використовуватимуть здобуті знання у своїй роботі. 

Відкрила навчальний семінар Тетяна Матвеєва – голова обласної організації. Вона зупинилася на питаннях фінансування галузі, забезпеченості освітньою субвенцією бюджетів громад та використання залишків освітньої субвенції у цьому році. 

Зробила глибокий аналіз стану виплати заробітної плати, винагороди педпрацівникам закладів і установ освіти області, премії обслуговуючому персоналу, навела приклади практичного застосування окремими керівниками організацій можливостей профспілки в питаннях соціально-економічного захисту працюючих. 

Закликала голів організацій співпрацювати з органами місцевої влади в питанні витрат залишків освітньої субвенції та домагатися їх використання за призначенням, доносити цю інформацію до членів Профспілки.  

Окремо відбулася розмова про забезпечення галузі освіти відповідними видатками Державного бюджету України на 2023 рік (відповідно до проекту).

Наступну тему семінару  «Атестація педагогічних працівників» розкрив  Олексій Лугина – юрисконсульт обласної організації. Актуальність даного питання зумовлена особливістю атестації педагогічних працівників в умовах воєнного стану. Він розповів як при застосуванні Типового положення про атестацію педагогічних працівників враховувати вимоги Порядку підвищення кваліфікації педагогічних і науково-педагогічних працівників та інших нових нормативно-правових актів.

Оксана Савенко – головний бухгалтер обласної організації ознайомила учасників семінару з нормами Закону України « Про внесення змін до Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування» та Закону України «Про  загальнообов’язкове державне пенсійне страхування». Зокрема, наголосила на тому, що законом передбачено об’єднання адміністративних структур Пенсійного фонду та Фонду соціального страхування задля скорочення адміністративних видатків та покращення виконання ключових функцій, пов’язаних із здійсненням страхових виплат. 

Усі доповідачі запропонували учасникам семінару алгоритм дій для здійснення захисту спілчан. Наприкінці семінару відбулася жвава дискусія і  були надані відповіді на усі запитання профспілкових лідерів. 

Чернігівська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори