Міжобласний профспілковий семінар

1-3 жовтня 2022 року на базі Львівської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України відбувся семінар для голів організаційних ланок Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки. 

Тема – мотиваційні аспекти діяльності профспілкових організацій у територіальних громадах та укрупнених адміністративних районах.

У роботі заходу брали участь Марія Яцейко, голова Львівської обласної організації Профспілки, Наталія Кузів, голова Шевченківської районної організації Профспілки м. Львова, член Центрального комітету Профспілки та Людмила Попович, голова Залізничної районної організації Профспілки м. Львова. 

Юрій Кравець, голова Рівненської обласної організації Профспілки, та Марія Яцейко, голова Львівської обласної організації Профспілки, після привітання учасників з Днем працівника освіти, у своїх виступах акцентували увагу на змінах та ситуацію у профспілковому русі, що обумовлені викликами сьогодення. 

Юрій Кравець зупинився на негативних стереотипах у суспільстві щодо профспілок, на необхідності осучаснення профспілкової діяльності задля збереження та примноження членів Профспілки. Серед чинників, що впливають на мотивацію профспілкового членства він назвав дієве соціальне партнерство, тісну співпрацю з керівниками закладів освіти, з головами територіальних громад.

Голова Львівської обласної організації Профспілки п. Марія у своєму виступі розкрила основні напрямки правової, інформаційно-аналітичної роботи Львівської обласної організації Профспілки, зупинилася на важливості проведення міжнародної співпраці.

Зіновія Засєкіна, голова Рівненської міської організації Профспілки, Віра Твердюк, голова Дубровицької ОТОП, ділилися досвідом роботи щодо співпраці з органами виконавчої влади та місцевого самоврядування. 

Учасники семінару висловлювали власні думки та бачення різноманітних ситуацій, дискутували про профспілкову мотивацію фактами, цифрами та довірою; про гарний мотив і погану мотивацію; шукали відповіді на питання: чому мотивація не завжди працює.

З позитивними враженнями, збагатившись новим досвідом, з вдячністю за щирість, відкритість, гостинність львівських колег, верталися учасники семінару додому.

 

Рівненська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори