Рівненщина: серпнева нарада голів оргланок обласної організації Профспілки

Днями у змішаному форматі відбулася серпнева нарада голів організаційних ланок Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України. На порядку денному наради було питання про організацію трудових відносин та статутної діяльності профспілкових організацій в умовах воєнного стану.

Аналізуючи період роботи із січня поточного року голова обласної організації Профспілки Юрій Кравець акцентував увагу на питаннях трудових відносин та ролі профспілкових організацій щодо захисту прав та гарантій працівників галузі та осіб, які навчаються, важливості відновлення здоров’я спілчан в умовах воєнного стану, окреслив першочергові завдання на найближчу перспективу.

«Завдання профспілкових організацій – не допустити незаконного обмеження прав працівників, забезпечувати громадський контроль за мінімальними трудовими гарантіями, як передбачає ст. 14 Закону України №2136» – сказав Юрій Кравець.

У виступі Голова обкому зауважив, що перевірками дотримання трудового законодавства виявлено 55 порушень, зросла кількість звернень за юридичними консультаціями від керівників закладів освіти, що свідчить про недостатні юридичні знання роботодавців. А тому, запропонував поширити практику юридичного всеобучу організованого в Дубровицькій, Березнівській і Костопільській ОТОП.

Проаналізувавши виконання Програми обласної ради Профспілки щодо відновлення здоров’я спілчан, окреслив завдання профспілкових організацій.

«Першочерговими завданнями з дня повномасштабної війни росії з Україною були питання допомоги Збройним силам, України, територіальній обороні, тимчасово переміщеним особам та членам їх сімей. На зазначене з профспілкового бюджету виділено 2 мільйони 577 тисяч гривень, в тому числі на допомогу ЗСУ перераховано 1 мільйон 558 тисяч гривень. І ця робота повинна продовжуватися», – констатував він.

Учасники наради обговорили особливості нового навчального року, виконання планів Основних заходів, зміни у законодавстві, питання використання коштів обласної ради Профспілки на реалізацію статутних завдань і нестатутних цілей.

Напрацьовані протокольні доручення за результатами наради надіслано в організаційні ланки обласної організації Профспілки для організації їх виконання.

Насамкінець голова обласної організації  Профспілки  закликав   усіх, не зважаючи на те, що навчальний рік буде непростим, тримати стрій на своїй ділянці роботи, сумлінно виконувати обов’язки і цим наближати перемогу.


Прес центр Рівненської обласної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори