Президія ФПУ: відповідати викликам сьогодення

27 червня 2022 року  у змішаному форматі відбулася Президія Федерації профспілок України. Основним питанням, яке виносилося і обговорювалось під час засідання – це виклики і завдання ФПУ, її членських організацій щодо забезпечення трудових і соціально-економічних прав працівників в умовах воєнного стану в Україні.

Доповідав заступник голови ФПУ Олександр Шубін. Члени Президії ознайомилися з інформацією, обмінялися думками та одноголосно підтримали винесені проекти документів на розгляд Ради ФПУ, яка відбудеться днями.

Важливою також була дискусія з питання порядку щодо затвердження звіту про виконання бюджету ФПУ за 2021 рік та бюджету ФПУ на 2022 рік, яку провів голова Федерації Григорій Осовий. За пропозицією членів Президії ФПУ, це питання було розділено на два окремих. Опрацьовано алгоритм дій щодо наповнення бюджету ФПУ з урахуванням викликів воєнного стану.

Члени Президії ознайомилися з інформаціями про сучасний стан членських організацій ФПУ – зведенні статистичні дані членських організацій на 2021 рік. Підтримали проект порядку денного і регламент проведення засідання Ради ФПУ. Розглянули також питання майнового комплексу ФПУ.

Члени Президії більшістю голосів підтримали кандидатуру Луки Вісентіні на посаду Генерального секретаря Міжнародної конфедерації профспілок та обговорили склад делегації ФПУ на V Всесвітній конгрес МКП.

Президія надала членство у ФПУ Всеукраїнській профспілці спортсменів, працівників сфер фізичної культури і спорту, молодіжної політики та національно-патріотичного виховання.

 

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України

Схожі публікації


Догори