Президія ФПУ: час вимагає змін

Президія ФПУ: час вимагає змінУ сучасних умовах реформування соціальної та економічної сфер, загострення соціальних проблем головним пріоритетом для Федерації профспілок та її членських організацій залишається забезпечення надійного захисту законних прав та інтересів працівників. На цьому наголошували учасники засідання Президії ФПУ, що відбулося 29 січня 2016 року.

Основними темами дискусії, що проходила під час заходу, як і очікувалося, були ті, що тісно пов’язані з соціально-економічною ситуацією в країні, необхідністю підвищувати рівень та ефективність захисту законних прав та інтересів працюючої людини, покращення якості та підвищення результативності роботи профспілок, модернізації діяльності Федерації профспілок України, її членських організацій.

Як зазначали виступаючі на засіданні Президії, саме тому значення для розвитку та модернізації всього профспілкового руху VII З’їзду Федерації профспілок України, який відбудеться в березні цього року, навіть важко переоцінити. І саме тому таку велику увагу приділили члени Президії ФПУ обговоренню основних його документів.

Зацікавлену, жваву, іноді гостру дискусію викликали питання: «Про проект постанови VII З'їзду ФПУ «Про Звіт Ради Федерації профспілок України про роботу з квітня 2011 року – березень 2016 року», «Про проект Стратегії діяльності Федерації профспілок України на 2016-2021 роки «Європейський вибір», «Про проект змін до Статуту Федерації профспілок України». Було що обговорити учасникам засідання і при розгляді проектів Програмних резолюцій З'їзду – «Профспілки – за європейський вибір України», «Профспілки за соціальний результативний діалог в інтересах добробуту громадян», «Молодь – майбутнє профспілок».

Було також затверджено Порядок висунення кандидатур на посаду Голови ФПУ та Регламент VII З'їзду Федерації профспілок України.

Члени Президії ФПУ також обговорили актуальні питання щодо критичної ситуації у сфері профтехосвіти України та консолідованих дій профспілок на захист працівників цієї галузі, звернення до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка щодо кризової ситуації у сфері соціального страхування та пенсійного забезпечення.

Після обговорення цих та інших питань порядку денного учасники засідання ухвалили низку відповідних постанов, в яких підбили підсумки діяльності в основних напрямах діяльності ФПУ та її членських організацій, визначили актуальні та конкретні завдання на найближчу та стратегічну перспективу.

Прес-служба Профспілки працівників освіти і науки України


Президія ФПУ: час вимагає змін Президія ФПУ: час вимагає змін
0
1 лютого 2016
2 140

Схожі публікації


Догори