Відповідати вимогам часу – актуальні питання Президії ФПУ

Відповідати вимогам часу – актуальні питання Президії ФПУУ сучасних умовах реформування соціальної та економічної сфер, загострення соціальних проблем головним пріоритетом для Федерації профспілок України та її членських організацій залишається забезпечення надійного захисту законних прав та інтересів працівників. На цьому наголошували учасники засідання Президії ФПУ, що відбулося 6 жовтня у Києві.

Засідання розпочалося з обговорення пропозиції ряду членів Президії ФПУ щодо необхідності зустрічі керівництва ФПУ, лідерів всеукраїнських профспілок з керівництвом держави з метою обговорення ситуації в країні та шляхів вирішення найбільш гострих соціальних проблем.
Вирішено провести у листопаді цього року всеукраїнське зібрання керівників галузевих профорганізацій та регіональних профоб’єднань щодо формування вимог та пропозицій для зустрічей та переговорів із владою.

Головним питанням засідання було питання про завдання Федерації профспілок України щодо захисту соціально-економічних прав та інтересів членів профспілок в умовах реформ і європейської інтеграції України. З інформацією виступив Голова СПО об’єднань профспілок, Голова ФПУ Григорій Осовий.

Після обговорення було прийнято рішення щодо проекту Осіннього наступу – головних дій профспілок на захист прав. Наприкінці серпня зазначений напрацьований проект був схвалений на засіданні Антикризового штабу, на основі якого проведено опитування серед членських організацій ФПУ щодо визначення пріоритетних напрямів роботи та подальших дій профспілок на захист конституційних трудових прав спілчан. Шляхом рейтингового голосування визначені найбільш актуальні проблеми в соціально-трудовій сфері та подальші солідарні дії.

Президія Федерації професійних спілок України також постановила посилити роботу з питань, які є найбільш гострими в сфері соціально-трудових відносин, зокрема, не погоджувати пропозицію Мінсоцполітики щодо задоволення та зняття з реєстрації Вимоги №1 у колективному трудовому спорі між СПО об’єднань профспілок та Кабінетом Міністрів України стосовно підвищення розміру прожиткового мінімуму, мінімальної заробітної плати та посадового окладу працівників І тарифного розряду ЄТС з метою відповідної компенсації їх інфляційного знецінення у 2014-2015 роках, схвалити План дій ФПУ на захист конституційних трудових прав працівників, членським організаціям та керівництву ФПУ взяти участь у пікетуванні органів виконавчої та законодавчої влади до Всесвітнього дня дій за гідну працю 7 жовтня 2015 року та Громадських слуханнях на тему «Профспілкові ініціативи з новітньої політики оплати праці в контексті євроінтеграції» у Києві.

Під час засідання Президії було також обговорено питання: «Про ситуацію з реформуванням системи загальнообов’язкового державного соціального страхування» (доповідач – заступник Голови ФПУ Сергій Українець), питання розпорядження майном господарюючих суб’єктів ФПУ (доповідач – заступник Голови ФПУ Володимир Саєнко), про деякі питання VII з’їзду ФПУ (доповідач заступник Голови ФПУ Євген Драп’ятий).

За матеріалами ФПУ


Відповідати вимогам часу – актуальні питання Президії ФПУВідповідати вимогам часу – актуальні питання Президії ФПУ

Відповідати вимогам часу – актуальні питання Президії ФПУВідповідати вимогам часу – актуальні питання Президії ФПУ
0
6 жовтня 2015
1 913

Схожі публікації


Догори