Продовжуємо навчання профспілкових лідерів

Ситуація, у якій ми сьогодні живемо і працюємо, потребує постійного контролю за змінами у законодавстві, які стосуються освітньої галузі. Вчасно донести інформацію до профспілкових лідерів про ці зміни – запорука того, що члени Профспілки будуть вчасно попереджені про них і захищені.

Таким принципом у питаннях профспілкового навчання керується  комітет Чернігівської обласної організації Профспілки. Нещодавно відбулося чергове навчання голів районних, селищних, міських організацій та первинних профспілкових організацій територіальних громад. 

Голова обласної організації Тетяна Матвеєва зробила аналіз виплати заробітної плати працівникам закладів і установ  освіти області. Звернула увагу голів організаційних ланок на прийнятий Закон України «Про Державний бюджет України на 2023 рік», який   встановлює, що у 2023 році залишки коштів за освітньою субвенцією з державного бюджету місцевим бюджетам, які утворилися на рахунках місцевих бюджетів на кінець 2022 року, перераховуються до спеціального фонду Державного бюджету України для Міністерства освіти і науки України. Вона наголосила, що необхідно довести зазначену інформацію до роботодавців та усім разом вжити заходів щодо максимального використання коштів освітньої субвенції до кінця 2022 на користь працівників закладів і установ освіти. Запропонувала алгоритм дій для профкомів та комітетів Профспілки для досягнення цієї мети. 

Наступне важливе питання, на якому зупинилася голова Чернігівської обласної організації, – «Облік відомостей про трудову діяльність – зміни в законі».

Питання статистичної звітності підняла у своєму виступі заступник голови обласної організації Ніна Дудка. Вона ознайомила голів організаційних ланок з методикою заповнення форм статистичних звітів.

Про види стажу роботи ознайомив учасників семінару юрисконсульт обласної організації Олексій Лугина. Він розкрив особливості видів стажу, актуального для освітян: для надання щорічних відпусток, для атестації, для виплати надбавки за вислугу років, для зайняття посади, страхового стажу, спеціального стажу, що дає право на пенсію за вислугу років.

На усі запитання учасників семінару були надані змістовні відповіді.

 

Чернігівська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори