Золотий Фонд Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України

Золотий Фонд Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України1 жовтня в Україні та в усьому цивілізованому світі відзначається як Міжнародний день людей похилого віку, а в Україні також і як День ветерана.

Згідно з міжнародною класифікацією, особою похилого віку вважається той, хто досяг 65 років. Таких у світі в даний час – 629 мільйонів. Тобто, майже кожен десятий житель Землі.

Це люди, найбільше багатство яких – досвід, знання, мудрість. Турбота про них – обов’язок не лише держави і тих служб, які несуть відповідальність за їх долю, але й кожного громадянина, хто може і повинен посприяти благополуччю цих людей.

Активну участь у задоволенні повсякденних потреб людей похилого віку беруть і профспілкові організації всіх рівнів: надають посильну матеріальну допомогу ветеранам війни та праці, допомогу на лікування, закуповують паливо для мешканців села на зимовий період, допомагають у вирішенні ряду інших побутових проблем тощо. Варто відмітити, що робота ця є однією з пріоритетних для Федерації профспілок Рівненської області, Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України і триває вона цілий рік.

А нещодавно, на президії Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України, розглянувши пропозицію її голови, про вшанування ветеранів освітянського профспілкового руху та з нагоди Дня ветерана, цьогоріч, було запроваджено номінацію «Золотий Фонд Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України».

На думку ініціатора, голови обкому Юрія Кравця, відзначення ветеранів-освітян в цій номінації сприятиме популяризації членства в первинних профспілкових організаціях, забезпеченню дотримання Статутних норм з питань внутріспілкової роботи, а також бездоганному виконанню громадських доручень та рішень профспілкових органів.

До «Золотого фонду Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України» заносяться члени Профспілки, активісти профспілкового руху, які перебувають на обліку в первинних організаціях Профспілки працівників освіти і науки України і мають стаж профспілкового членства не менше, ніж 50 років.

При занесенні імені члена Профспілки до «Золотого фонду Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України» домінанту вручається посвідчення, грошова винагорода визначена президією обласної ради Профспілки та пам’ятний Знак.

Висунути свого кандидата в номінації може кожна первинна профспілкова організація оформивши Подання про занесення до «Золотого фонду» та надіславши його до вищестоящого виборного органу Профспілки.

Президія обласної ради Профспілки також має право висувати кандидатури до «Золотого фонду Рівненської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України», після 50-річного перебування кандидата в членах Профспілки.

Рівненська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори