Студентська акція добра та небайдужості

Студентська акція добра та небайдужостіБлагодійна акція «З дитиною в серці» є подією широкого масштабу, яка об’єднує всі інститути і факультети Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова.

Однією великою родиною і працівники, і студенти намагалися зробити свій внесок у список добрих справ.

Організаторами акції, яка вже стала традиційною і проходить втретє, є профком працівників та профком студентів ОНУ.

У 2010 році організатори разом з волонтерами їздили в Татарбунарський район, минулого року – в Любашівський, а цього року аж у два, а саме: Ізмаїльський район (Утконосівська школа-інтернат для дітей з вадами розумового розвитку) та Миколаївський район (Андрієво-Іванівська школа-інтернат для дітей-сиріт).

Із 12 листопада поточного року всі бажаючі приносили різноманітні речі, канцтовари, книги та іграшки для дітей віком від 6 до 16 років. Акція тривала до 14 грудня. В останній тиждень проведення акції відбувся збір коштів, на які були придбані рушники, кімнатні капці, канцтовари, іграшки, миючі засоби, спортивний інвентар та фрукти і солодощі всім дітям. Крім того, школам-інтернатам були пожертвувані телевізори, а за кошти профбюджету закуплені DVD-програвачі.

Цьогорічна акція приурочена до Дня Святого Миколая, тому з подарунками, серед яких і циркова вистава клоуна з дресированими тваринами та театральний виступ студентів історичного факультету, що показали «Андріївські вечорниці», профком працівників та профком студентів їздили до шкіл-інтернатів 19 і 20 грудня.

Радісні посмішки не сходили з облич дітей. Вони були в захопленні від підготовленого концерту і ще довго обговорювали веселого клоуна, вправного чарівника та андріївські ворожіння. Але, як виявилось, найцікавіше було попереду, оскільки в актову залу було напущено багато мильних бульбашок, що лопали під радісні плескання дітей.

В Утконосівській школі-інтернаті для дітей з вадами розумового розвитку вихованцями був показаний концерт, що зворушив нас до глибини душі.
На підтримку акції профкомом студентів було роздано тематичні наліпки-сердечка та ручки з написом «Я допомагаю дітям». Дана благодійна акція зацікавила і телебачення: голова профкому студентів Вадим Пєнов взяв участь у ранковій передачі в прямому ефірі телеканалу «АТВ». Крім того, впродовж двох днів візиту до інтернатів волонтерів супроводжували 2 телеканали – «АТВ» та Одеське обласне телебачення.

Ми ще довго пам’ятатимемо ті дитячі очі, які з великою вдячністю та невинністю дивились на нас. Протягом нетривалого часу ми встигли познайомитись з дітьми та сподобатись один одному. Приємно бачити посмішку на обличчі дитини, однак ще приємніше її дарувати.

Катерина Кравчук,
заступник голови профкому студентів ОНУ ім. І.І. Мечникова



Студентська акція добра та небайдужостіСтудентська акція добра та небайдужості

Студентська акція добра та небайдужостіСтудентська акція добра та небайдужості

Схожі публікації


Догори