«Стандарт столичної освіти» – Київ затвердив освітній проект

«Стандарт столичної освіти» – Київ затвердив освітній проектПісля довготривалого і ретельного формування та громадського обговорення, депутати Київради розглянули та затвердили рішення щодо впровадження освітнього проекту «Стандарт столичної освіти». Його підтримали 82 депутати.

Проект розроблений з метою визначення на рівні Києва Стандарту столичної освіти, спрямованого на формування життєвих компетентностей молодого покоління киян, розвиток гармонійної й успішної особистості, її самореалізація шляхом виявлення природних здібностей, розкриття потенціалу в межах єдиного освітнього простору столиці.

Результатом прийняття цього рішення стане реалізація в столиці України принципу рівного доступу до якісної освіти, організація належного рівня навчально-виховного процесу, матеріально-технічного забезпечення навчальних закладів незалежно від форми власності та неперервного професійного розвитку педагогічних і науково-педагогічних працівників столичного регіону.

Впровадження Стандарту здійснюватиметься поетапно до 2025 року з урахуванням можливостей столичного бюджету та залученням позабюджетних коштів, інвестицій.

Так, перший етап реалізовуватимуть у 2013-2015 роках, другий – у 2016-2020 роках і третій етап – у 2021-2025 роках.

Протягом 12 років здійснюватиметься реалізація напрямів Стандарту, зокрема: розвиток інфраструктури навчальних закладів, зміст та організація освітнього процесу, створення єдиного інформаційно-комунікаційного простору, професіоналізація управління, професійний розвиток та соціальний захист працівників освіти.

За матеріалами офіційного сайту КМДА

Схожі публікації


Догори