Київський стандарт освіти – це, насамперед, гідна оплата праці

Київський стандарт освіти – це, насамперед, гідна оплата праціНа цьому акцентував голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь під час зустрічі освітянського профактиву столиці з головою КМДА Олександром Поповим.

За круглим столом 16 лютого 2012 року в Київській міській державній адміністрації тривала дискусія на тему гуманітарної спрямованості міського бюджету на 2012 рік.

Розпочинаючи засідання, Олександр Попов підкреслив, що столичний стандарт освіти має стати взірцем освітньої та наукової діяльності в цілому для України. Тому в Стратегії розвитку м. Києва цей блок займає одну з провідних позицій. Голова КМДА виніс на обговорення питання розмірів стимулюючих виплат освітянам. «Протягом 2012 року заробітна плата освітян збільшуватиметься 5 разів. Якщо ми матимемо відсоткову прив’язку при виплаті стимулюючих надбавок до посадового окладу працівників галузі, то 5 разів на рік нам потрібно буде переглядати свій підхід до цих нарахувань, – пояснив очільник столичної влади. На думку Олександра Попова, більш доцільно, приймаючи бюджет міста, визначити розмір виплат не у відсоткових, а в абсолютних величинах. Тому Олександр Павлович запропонував закладати у колективну угоду фіксовані зважені цифри.

Голова Київської міської організації Профспілки Олександр Яцунь у своєму виступі зазначив, що за 2011 рік було проведено 10 знакових зустрічей міської влади з учительством, вищою школою та молодими педагогами, кожна з яких стала платформою для ефективних рішень та позитивних зрушень. Повертаючись до теми матеріального стимулювання освітян столиці, профспілковий лідер поінформував: «У четвертому кварталі 2011 року спільними зусиллями вдалося досягнути того, що всі освітяни міста отримали стимулюючі надбавки в розмірі 20% посадового окладу. Тому для збереження існуючих соціальних стандартів необхідно за основу брати розмір надбавки грудня минулого року».

У результаті обговорення Олександр Попов дав доручення Головному фінансовому управлінню у дводенний термін доповісти про ситуацію з виплатами і фінансуванням стимулюючих надбавок на 2012 рік, після чого і буде прийняте відповідне рішення.

Окрім того, на зустрічі піднімалося питання виплати матеріальної допомоги до Дня працівників освіти. За наявності фінансових можливостей влада повернеться до вирішення цього питання при коригуванні бюджету м. Києва у третьому кварталі поточного року.

Особливо високо голова КМДА відзначив діяльність Київської міської організації Профспілки у впровадженні нових соціальних програм. «Я буду рекомендувати і ставити як приклад всім іншим профспілкам міста «З профспілкою дешевше», – сказав Олександр Попов, висловлюючи вдячність за успішне втілення новацій і дієву допомогу спілчанам. У свою чергу Олександр Яцунь вручив дисконтну картку КМОППОіНУ голові держадміністрації.

У засіданні взяли участь начальник Головного управління освіти і науки виконавчого органу Київради (КМДА) Віра Горюнова, голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь, перший заступник начальника Головного фінансового управління Віктор Падалка, начальник управління фінансів освіти, культури, молодіжної політики, засобів масової інформації, фізичної культури та спорту Головного фінансового управління Катерина Поздєєва, начальники районних управлінь освіти, голови районних організацій Профспілки, керівники закладів освіти столиці, голови первинних профспілкових організацій, представники батьківських комітетів та ЗМІ.

Київська міська організація Профспілки


Київський стандарт освіти – це, насамперед, гідна оплата праціКиївський стандарт освіти – це, насамперед, гідна оплата праці

Київський стандарт освіти – це, насамперед, гідна оплата праці Київський стандарт освіти – це, насамперед, гідна оплата праці

Схожі публікації


Догори