На Мелітопольщині організовано проведено Тиждень охорони праці

На Мелітопольщині організовано проведено Тиждень охорони праціТрадиційно в кінці квітня в закладах та установах освіти проводяться заходи до Всесвітнього дня охорони праці.

Щорічний Тиждень охорони праці стартував 21 квітня. У цьому році за рекомендацією Міжнародної організації праці він пройшов під девізом «Безпека праці та здоров’я під час використання хімічних речовин на виробництві». Актуальність теми зумовлена тим, що широке використання хімічних речовин і сполук у сучасному світі приносить як багато позитиву, так і є однією з основних небезпек повсякденного життя.

Саме ця тема й була запропонована для обговорення на класних годинах з учнями та заходах з працівниками до Всесвітнього для охорони праці.

У кожній первинці проведено перевірку спеціальних кабінетів, споруд, котелень. Результатом адміністративно-громадського контролю стали акти та неформальне обговорення цих питань на засіданнях профкомів за участю соціальних партнерів або спільні тематичні наради з плануванням подальших заходів по покращенню цієї роботи.

У закладах за активної участі профспілкових організацій та комісій ПК з охорони праці проведено тематичні вікторини, брейн-ринги, випущено стіннівки, тематичні випуски профспілкових куточків. Організації, які визначено кращими з роботи в охороні праці, відзначені грамотами та преміями.

Мета заходів – привернення уваги до здоров’я працівників, створення безпечних умов праці та виконання Закону України «Про охорону праці», в основному досягнута.

Галина Голованова,
Мелітопольська районна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори