Семінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьми

Семінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьмиНаближається літо – час відпочинку. Черкаський обком, міські районні комітети і ради Профспілки працівників освіти і науки України, профкоми навчальних закладів і установ освіти провели велику роботу з підготовки до літнього оздоровлення та відпочинку освітян, їх дітей, студентської та учнівської молоді.

Питання організації та проведення оздоровлення і відпочинку влітку 2014 року були розглянуті на засіданнях керівних профспілкових органів, розроблено заходи.

Щоліта 400 дітей працівників освіти Черкащини зміцнюють своє здоров’я в дитячому оздоровчому таборі санаторного типу, який діє на базі санаторію-профілакторію «Мрія». Завершується підготовка матеріально-технічної бази та території санаторію-профілакторію «Мрія» для організованого проведення оздоровлення дітей працівників освітянської галузі області.

На конкурсній основі за рекомендацією районних рад і комітетів Профспілки, профкомів Черкаського національного університету ім. Б. Хмельницького та Корсунь-Шевченківського педколеджу ім. Т.Г.Шевченка здійснено підбір педагогічних кадрів для роботи з дітьми. Нещодавно відбувся на базі санаторію-профілакторію «Мрія» відбувся дводенний семінар-навчання.

Про підготовку педагогічних кадрів до реалізації дитячого оздоровчо-відпочинкового проекту, планування та організацію виховної, культурно-масової та спортивно-оздоровчої роботи в таборі розповіла С.Ф.Панченко – директор обласного Будинку вчителя. Власним досвідом роботи з означеного питання поділилася В.В. Степаненко – вихователь оздоровчого табору 2011-2013 рр.

Тренінги «Технологія створення сприятливого клімату та шляхи попередження конфліктних ситуацій в умовах тимчасового дитячого колективу», «Визначаємо лідера – створюємо колектив» провів В.М. Боголій – директор центру практичної психології і соціальної роботи обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників.

Завідувач відділом соціального захисту та охорони праці обкому Профспілки І.Ф. Берестовий проінструктував майбутніх вихователів, щодо створення безпечних умов для перебування дітей в таборі, організації їх оздоровлення і відпочинку. та провів практичне заняття «Порядок дій працівників дитячого оздоровчого табору під час надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру».
Головний лікар санаторію-профілакторію «Мрія» В.Д. Степаненко проінформував про стан підготовки санаторію-профілакторію до прийому відпочиваючих та про організацію і проведення оздоровлення влітку дітей в таборі.

Під час практичних занять, які провели В.С. Кудін – завідуюча та Н.В. Бугайчук – методист лабораторії виховної роботи Черкаського обласного інституту післядипломної освіти педагогічних працівників, художній керівник обласного Будинку вчителя Г.П. Шнур учасники семінару розучували речівки, вправи-руханки, масові пісні, танці, ігри.

Досвідчені педагогічні працівники С.О. Бердник, О.А. Ульянченко, В.В. Степаненко. Т.О. Скічко, які уже декілька років працюють в оздоровчому таборі надали 21 підказку «Як зробити дитину щасливою?» та провели тренінг «Методика проведення вправ на знайомство та колективних творчих справ в умовах дитячого оздоровчого табору».

1 червня (уже двадцятий рік поспіль) у дитячому оздоровчому таборі санаторного типу «Мрія» розпочнеться перша зміна. «Мрія» з нетерпінням чекає на своїх юних мрійників.

Черкаський обком Профспілки


Семінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьмиСемінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьми

Семінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьмиСемінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьми

Семінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьмиСемінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьми

Семінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьмиСемінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьми

Семінар-навчання педагогічних кадрів для роботи з дітьми

Схожі публікації


Догори