Вчителі Тернопільщини вийшли на пікет

Вчителі Тернопільщини вийшли на пікетКілька сотень педагогічних працівників на чолі із профспілковими лідерами, що представляли майже усі профспілкові організації, 4 грудня провели акцію протесту перед будинком Тернопільської обласної ради.

Причиною протесту стало скасування двадцятивідсоткової надбавки за престижність педагогічної праці у чотирьох районах області – Бережанському, Козівському, Лановецькому, Підволочиському.

Окрім того, з листопада на десять відсотків знижено дану надбавку педагогам Кременеччини, а у Тернопільському, Козівському, Лановецькому районах утворились ще борги по заробітній платі.

Освітянська профспілка вимагала від нового уряду скасувати постанови № 88 та 89 від 25 березня 2014 року, які змінили фіксований розмір надбавок за престижність педагогам та особливі умови роботи бібліотекарів на гнучкий. А це дало поштовх місцевій владі його коригувати, аж до нуля! Що й викликало соціальне невдоволення.

Педагоги закликали місцевих керівників повернути ці виплати у максимальному розмірі.

У цей же день депутати обласної ради зібралися на чергове засідання сесії для того, щоб розділити додаткову дотацію з державного бюджету для Тернопільської області в розмірі майже 50 млн. гривень на виплату заробітної плати, в т.ч. і «престижної» надбавки.

На сесії виступила заступник голови обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України Людмила Мокей.



Тернопільська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори