Брюссель: на вулиці вийшли державні службовці

Брюссель: на вулиці вийшли державні службовціПісля низки страйків 14 листопада 2012 року, що відбулися у багатьох країнах Євросоюзу, де брали участь профспілки робітників, лікарів, студентів і працівників громадського транспорту, на вулиці Брюсселя вийшли протестувати чиновники.

Понад 500 європейських чиновників влаштували страйк проти скорочення бюджету Євросоюзу, який планують затвердити уряди провідних країн ЄС.

Кілька сотень осіб провели пікет перед будівлею Єврокомісії, вимагаючи збільшення бюджету ЄС і відмови від можливого скорочення зарплат державних службовців.

Акція була приурочена до саміту ЄС, що відбудеться 22-23 листопада. На ньому лідери 27 країн Євросоюзу обговорять принципи формування нового бюджету Євросоюзу.

Нагадаємо, що 14 листопада країнами Європи прокотилася хвиля загальних страйків. Наймасовіші акції відбулись в Іспанії, Португалії, Італії та Греції.

Так званий Європейський день дій та солідарності – 14-N розпочався відразу опівночі. На заклик Європейської конфедерації профспілок (ЄКП), на акції протесту вийшли робітники 23-х країн, передає Euronews.

Вперше в історії існування ЄКП вдалося організувати страйки одночасно майже в усіх країнах Євросоюзу.

Низка акцій протесту і призупинення роботи пройшла у Франції, Німеччині, Румунії, Чехії та Польщі.

Акції протесту трудящих зумовлені незгодою європейських громадян платити за економічну політику своїх урядів.

Примітка
На зображенні:
– червоний хрестик позначає країни, в яких пройдуть генеральні страйки;
– зелена галочка вказує на міста, де пройдуть демонстрації, акції солідарності, пікетування посольств тощо;
– білим кольором виділена територія, якою буде охоплена загальна хода.



Міжнародний відділ ЦК Профспілки

Схожі публікації


Догори