ХХ конференція Тернопільської обласної організації Профспілки

ХХ конференція Тернопільської обласної організації ПрофспілкиЮвілейною ХХ конференцією завершилася звітно-виборна каденція у Тернопільській обласній організації Профспілки працівників освіти і науки України.

У роботі конференції взяли участь завідувач організаційним відділом виконавчого апарату ЦК Профспілки працівників освіти і науки України Володимир Миронов, делегація колег із Польщі, очолювана заступником голови Сілезького округу вчительської профспілки Барбарою Редковською, а також голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний, директор департаменту освіти і науки України Любомир Крупа, керівники ВНЗ Тернопілля, начальники відділів та управлінь освіти районних державних адміністрацій.

Із звітом про роботу ради Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України за період з 27 квітня 2010 року по 14 травня 2015 року виступила виконувач обов’язків голови Людмила Мокей, із звітом ревізійної комісії – голова комісії Олена Монартович.

Звітуючи конференції, доповідач акцентувала увагу делегатів на основних напрямках роботи ради обласної організації освітянської профспілки, які відображали зміст її діяльності за звітний період та пріоритетність у вирішенні статутних завдань, відмітила, що багато зусиль під час проведення статутної діяльності було витрачено на налагодження рівноправного партнерства з роботодавцями, владними органами та становлення соціального діалогу як єдино правильного шляху до забезпечення спілчанам конституційних прав і гарантій.

У зв’язку з тим, що п’ятирічна профспілково-звітна біографія – надзвичайно змістовна і багатогранна, і не можливо в межах виділеного регламентом часу проаналізувати досягнуте, зробити висновки з пройденого, зробленого, пережитого, кожен із делегатів отримав інформаційно-довідкові матеріали, що складалися із повного тексту звітної доповіді, хроніки основних подій організації за 2010-2014 роки, короткого аналізу дій галузевої Профспілки, а також результативності її роботи упродовж періоду, за який звітується.

В обговорені звітів взяли участь Богдан Джуман, голова Бережанської районної профорганізації, член Центрального комітету Профспілки, Володимир Калушка, директор технічного коледжу Тернопільського економічного університету, голова ради директорів ВНЗ І-ІІ р.а., Лис Євген Євгенович, директор загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ст. м. Зборова, Раїса Обшарська, завідувач дошкільним навчальним закладом «Золота рибка» м.Чорткова, директор департаменту освіти і науки обласної державної адміністрації Любомир Крупа, голова Тернопільської обласної ради профспілок Андрій Присяжний.

Про співпрацю обласної організації галузевої профспілки із польською учительською профспілкою розповіла голова Кременецької районної організації Лілія Чечуріна, а колега з Польщі Ядвіга Лінцер виступила із словами вдячності за підтримку дружніх відносин.

Делегати та учасники конференції, висловлюючи стурбованість освітян, схвалили звернення до Прем’єр-міністра України Арсенія Яценюка та Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана з вимогою вжити необхідні заходи з метою недопущення подальшого падіння рівня життя населення, порушення гарантованих державою трудових та соціально-економічних прав працівників та підтримали вимоги СПО профспілок до Кабінету Міністрів України та об’єднання роботодавців. Також схвалили звернення до Голови Верховної Ради України Володимира Гройсмана, Голови комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти Лілії Гриневич та Міністра освіти і науки України Сергія Квіта з приводу дискусійних обговорень нового проекту Закону України «Про освіту».

Зокрема, закликали на необхідності при прийнятті нового закону максимально врахувати та зберегти основні гарантії для педагогічних, науково-педагогічних та інших категорій працівників закладів освіти, які передбачені статтею 57 чинного Закону «Про освіту», та прагнути створити всі умови для рівного доступу до якісної освіти.

Роботу ради обласної організації за звітний період делегати визнали задовільною, звіт ревізійної комісії затвердили.
Урочистості конференції надало вручення високих профспілкових нагород, почесних грамот, подяк кращим профспілковим працівникам та активістам.

Нагрудним знаком ЦК Профспілки «Заслужений працівник Профспілки працівників освіти і науки України» нагороджено РАКОЧОГО Ігоря Станіславовича, голову Тернопільської районної організації, та ТРАЧ Ганну Іванівну, голову Підволочиської районної організації.

За сприяння розвитку соціального партнерства з обласною організацією та її організаційними ланками відзнаку Тернопільської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України «За соціальне партнерство» в ході конференції вручено:

- ДІДУХУ Василю Степановичу, голові Тернопільської районної ради;
- РУДНИКУ Оресту Павловичу, начальнику відділу освіти Бучацької районної державної адміністрації;

- СЛЮЗАРУ Володимиру Іллічу, начальнику відділу освіти Підгаєцької районної державної адміністрації;
- БУДІВСЬКОМУ Йосипу Степановичу, виконуючому обов’язки начальника відділу освіти Теребовлянської районної державної адміністрації;

- ЛИСУ Євгену Євгеновичу, директору ЗОШ I-III ст. № 1 м. Зборова;
- МИШКУ Володимиру Івановичу, директору Кременецької загальноосвітньої школи-інтернат I-III ст.;
- СКІБНЬОВСЬКОМУ Андрію Тарасовичу, директору Староскалатської ЗОШ I-III ст. Підволочиського району.

На конкурентній основі конференція обрала головою обласної організації Людмилу Мокей, а заступником – Оксану Піхурко.

Тернопільська обласна організація Профспілки


ХХ конференція Тернопільської обласної організації ПрофспілкиХХ конференція Тернопільської обласної організації Профспілки

ХХ конференція Тернопільської обласної організації ПрофспілкиХХ конференція Тернопільської обласної організації Профспілки

ХХ конференція Тернопільської обласної організації ПрофспілкиХХ конференція Тернопільської обласної організації Профспілки

Схожі публікації


Догори