Освітян Волині привітали з професійним святом

Освітян Волині привітали з професійним святомНапередодні професійного свята у Волинському академічному обласному українському музично-драматичному театрі імені Т.Г. Шевченка відбулися урочистості з нагоди Дня працівників освіти.

Кращих педагогів, керівників освітніх підрозділів, начальників управління попередніх років привітали почесні гості: голова обласної державної адміністрації В.П. Гунчик, заступник голови облдержадміністрації С.Є. Мишковець, голова Федерації Профспілок Волинської області Іванна – Дубинка-Філозоф, голова Профспілок Волинської області працівників освіти і науки – Василь Грановський.

Указом Президента України за значний особистий внесок у державне будівництво, консолідацію українського суспільства, соціально-економічний, науково-технічний, культурно-освітній розвиток України, вагомі трудові здобутки, високий професіоналізм Орден княгині Ольги ІІІ ступеня отримала доктор політичних наук, професор кафедри політології та державного управління Східноєвропейського національного університету імені Лесі Українки Оксана Ярош. Почесне звання «Заслужений діяч науки і техніки України» присвоєно професорові, завідувачу кафедри пакування і автоматизації виробничих процесів Луцького національного технічного університету Богдану Пальчевському.

За відданість справі, забезпечення високого рівня освітньої підготовки молоді, вагомий особистий внесок у розвиток національної освіти, багаторічну плідну педагогічну діяльність Володимир Гунчик вручив тридцяти педагогам області почесні грамоти та подяки обласної державної адміністрації та обласної ради.
Рішенням Волинської обласної ради обласною премією імені Йосипа Васильовича Гошовського за заслуги у сфері освіти у 2015 році відзначено п’ять педагогів Волинського краю.

Уже одинадцять років поспіль за високий професіоналізм та значний внесок у розвиток освіти області учителям суспільно-гуманітарних та природничо-математичних дисциплін встановлюється дві іменні премії. Лауреатом обласної премії імені Лесі Українки у 2015 році став Віталій Бондар, вчитель правознавства комунального закладу «Луцький навчально-виховний комплекс № 9 Луцької міської ради».

Лауреатом обласної премії імені Михайла Кравчука у 2015 році є Майя Степанченко, вчитель фізики Володимир-Волинської гімназії імені Олександра Цинкаловського Володимир-Волинської міської ради Волинської області. Нагороди переможцям вручили заступник начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Л.В. Плахотна та голова обласної організації Профспілки працівників освіти і науки В.Г. Грановський.

За плідну працю в галузі освіти, досягнуті успіхи у справі навчання і виховання підростаючого покоління Людмила Плахотна та Василь Грановський нагородили почесними грамотами та подяками управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації та обласної організації профспілки працівників освіти і науки:

Сергія Шапошніка, вчителя ЗОШ І-ІІІ ст. м. Берестечко Горохівського району, голову первинної профспілкової організації;

Валентину Павлік, вчителя комунального закладу «Луцької НВК ЗОШ І-ІІІ ст. №22 Луцької міської ради», голову первинної профспілкової організації;

Євгенію Кисилюк, вчителя ЗОШ І-ІІІ ст. с.Дубове Ковельського району, голову первинної профспілкової організації;

Анатолія Шилак, вчителя ЗОШ І-ІІІ ст. с.Прилісне Маневицького району, голову первинної профспілкової організації;

Марію Гордійчук, вихователя ДНЗ №2 м.Камінь-Каширська, голову первинної профспілкової організації.


За своєчасну і якісну підготовку навчальних закладів до нового навчального року та до роботи в осінньо-зимовий період дипломом ІІІ ступеня та цінним подарунком нагороджено:

– управління освіти виконавчого комітету Володимир-Волинської міської ради (начальник управління Дмитро Здіховський);

– відділ освіти Іваничівської райдержадміністрації (начальник відділу Надія Жук).


Дипломом ІІ ступеня:

– управління освіти виконавчого комітету Ковельської міської ради (начальник управління Віктор Бичковський);

– відділ освіти, молоді та з питань фізичної культури і спорту Луцької райдержадміністрації (в.о.начальника відділу Олександр Томаченко).

Дипломом І ступеня:

– управління освіти Луцької міської ради (начальник управління Олег Гребенюк);

– відділ освіти Камінь-Каширської райдержадміністрації (начальник відділу Віктор Пась).


На завершення заходу для усіх освітян краю щирі вітання та вокально-хореографічні композиції дарував Державний академічний Волинський народний хор.

Зі святом, шановні освітяни!

Волинська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори