Серпнева конференція педагогічних працівників Волині

Серпнева конференція педагогічних працівників ВолиніУ Волинському інституті післядипломної педагогічної освіти 27 серпня 2015 року відбулася серпнева конференція педагогічних працівників області «Про підсумки розвитку освіти області у 2014-2015 навчальному році та завдання на 2015-2016 навчальний рік».

На заході були присутні голова Волинської облдержадміністрації В.П. Гунчика, заступник голови облдержадміністрації С.Є. Мишковець, голова Волинської обласної Профспілки працівників освіти і науки В.Г. Грановський, голови райкомів профспілок працівників освіти і науки, завідувачі заступники голів районних державних адміністрацій, міських голів, начальники управлінь освіти міських (міст обласного значення) рад, відділів освіти райдержадміністрацій, методкабінетами, керівники навчальних закладів усіх типів і форм власності, лідери молодіжних організацій.

Перед початком роботи конференції відбулося нагородження учасників ХХVІІІ Всесвітньої олімпіади серед студенства2015 року. Волинським спортсменам, які захищали честь нашої держави вручили почесні грамоти Волинської облдержадміністрації, Волинської обласної ради, Комітету з фізичного виховання та спорту Міністерства освіти і науки України та Подяки голови облдержадміністрації.

Пленарна частина розпочалася розширеною доповіддю заступника начальника управління освіти, науки та молоді облдержадміністрації Л.В. Плахотної.
Детально проаналізовано підсумки роботи навчальних закладів області у 2014-2015 році та окреслено завдання на новий 2015-2016 рік у контексті сучасного стану і перспектив розвитку освіти в Україні, подальшого підвищення її доступності.

Людмила Володимирівна підкреслила, що завдяки взаємодії органів виконавчої влади, органів місцевого самоврядування, небайдужої, відповідальної громади та педагогічних колективів навчальні заклади Волині готові зустріти своїх вихованців і розпочати новий навчальний рік.

Із співдоповіддю «Післядипломна педагогічна освіта як складова реформування галузі» виступив ректор Волинського інституту післядипломної педагогічної освіти П.С.Олешко.

В обговоренні доповіді взяли участь заступник Нововолинського міського голови А.М. Сторонський, директор обласного центру зайнятості Р.С. Кучмук, начальник відділу освіти Любомльської райдержадміністрації В.І. Стрільчук та завідувач Волинської обласної психолого-медико-педагогічної консультації Т.В. Мазурик, які ознайомили колег з позитивним досвідом роботи на місцях.

Заступник голови Волинської обласної державної адміністрації С.Є. Мишковець проаналізувала результативність роботи освітян та спрямувала на неухильне виконання Національної стратегії розвитку освіти в Україні на період до 2021 року.

Голова Волинської обласної організації Профспілки працівників освіти і науки В.Г. Грановський привітав усіх присутніх з наступаючим навчальним роком. Він розповів про акції, які проводилися на підтримку життєво – важливих законопроектів.

Наголосив, що Профспілка бореться за підвищення заробітної плати для працівників освіти, тягнеться судова тяганина стосовно надбавки за престижність педагогічної праці. Не залишив поза увагою і санаторно-курортне лікування, адже в цьому році в «Супутнику» оздоровлено 970 дітей і 1141 дорослий.

На конференції до освітян краю звернувся голова обласної державної адміністрації В.П. Гунчик, який висловив пропозиції щодо підвищення якості функціонування навчальних закладів шляхом тісної співпраці керівників галузі з педагогами та батьківською громадськістю.

Володимир Петрович запропонував керівникам долучитися до навчально-виховного процесу і запровадити практику проведення уроків спілкування з школярами.

За підсумками роботи конференції прийнято резолюцію, в якій визначено пріоритетні завдання діяльності закладів освіти області у 2015-2016 навчальному році.

Волинська обласна організація Профспілки


Серпнева конференція педагогічних працівників Волині

Схожі публікації


Догори