Стежками Каменяра – тур вихідного дня для освітян Рівненщини

Відповідно до програми оздоровлення та відпочинку спілчан обласної ради Профспілки на 2016 рік проведено тур вихідного дня «Стежками Каменяра».

У заході взяли участь голови рай/міських організацій Профспілки та начальники відділів освіти Рівненщини. Під час туру учасники відвідали кілька цікавих пам’яток історії та культури.

Перша з них – Державний історико-культурний заповідник «Нагуєвичі», де з особливою цікавістю оглядали музейні експонати та батьківську хату, звідки Іван Якович вирушив у далеку мандрівку життя, несучи у душі мамині пісні та вогонь батькової кузні, де Франко на­писав кращі свої повісті «Борислав сміється» та «Захар Беркут», багато поезій, оповідань, науко­вих і публіцистичних статей, перекладів.  

Далі – Львівську фортецю Високий Замок, зведену на Замковій (Княжій) горі у часи Галицько-Волинської держави, де збереглися руїни замку, який зводили у ХІ ст. під керівництвом князя Лева Даниловича, сина Данила Галицького.

І на завершення – шедевр пізнього українського бароко – Cобор Святого Юра, що височіє на тлі мальовничого ландшафту Львова і став символом єднання тися­чолітньої культури та духовної христи­янської спадщини Сходу і Заходу.

Повертаючись додому учасники туру ділилися своїми думками та враженнями від побаченого, адже історія та культура – частина життя кожного освітянина. А знати й любити свою спадщину, поважати пам’ятки – обов’язок кожного громадянина! 

 
   

Рівненська обласна організація Профспілки 

Схожі публікації


Догори