Обговорення законопроекту «Про освіту» у Києві

21 червня 2017 року відбулося розширене засідання Комітету Верховної Ради України з питань науки і освіти, на якому розглядається проект Закону України «Про освіту».

Обговорити норми статей законопроекту зібралося більше 130 учасників – освітяни, науковці, народні депутати, представники громадських організацій, профспілки та роботодавці.

Профспілку освітян у обговоренні документу представив голова Київської міської організації Профспілки працівників освіти і науки України Олександр Яцунь.

Засідання розпочалося зі вступного слова Першого заступника Голови Комітету ВРУ Олександра Співаковського, який зазначив, що за 9 місяців роботи над законопроектом було проведено 15 круглих столів з громадськістю, фахівцями та експертами, отримано 1600 поправок від народних депутатів України, а також створено робочу групу з цього питання.

Міністр освіти і науки України Лілія Гриневич під час засідання сказала, що реформа української середньої освіти – це проектування майбутнього нашої країни, це реформа – на десятиліття. У новому Законі «Про освіту» має бути зосереджена увага на дитині як сучасній патріотичній особистості, яка буде розбудовувати модерну європейську Україну. За словами міністра положення в законі мають бути реалістичними, тобто такими, які можна виконати в реальному житті.

Однією із важливих норм законопроекту стало питання оплати праці працівників освітньої галузі. Зокрема, Голова Київської міської організації Профспілки Олександр Яцунь озвучив вимоги профспілок при прийнятті закону. Також він наголосив на забезпеченні державою асигнувань на освіту в розмірі не менше 10% ВВП, а не так як це прописано у законопроекті 7%.

Київська міська організація Профспілки

Схожі публікації


Догори