Луганська обласна організація Профспілки підтвердила репрезентативність

Відповідно до Закону України «Про соціальний діалог в Україні» рішенням Відділення Національної служби посередництва і примирення в Харківській області від 30 жовтня 2017 року № 010/17-20-П Луганська обласна організація Профспілки працівників освіти і науки України визнана такою, що підтвердила репрезентативність на територіальному рівні для участі в колективних переговорах з укладення територіальних угод та делегування представників до органів соціального діалогу.

Згідно з Висновком Комісії відділення НСПП в Харківській області оцінку Луганської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України проведено на відповідність таким критеріям репрезентативності:

– легалізація (реєстрація) зазначеної організації профспілки та її статус;

– загальна чисельність членів профспілок, які входять до Луганської обласної організації профспілки працівників освіти і науки України;

– галузева та територіальна розгалуженість, що відповідає статті 5 Закону України «Про соціальний діалог в Україні» від 23.12.2010 року № 2862-УІ та п. 2.1.3 Порядку оцінки відповідності критеріям репрезентативності та підтвердження репрезентативності суб’єктів сторін профспілок та організацій роботодавців, затвердженого наказом НСПП від 21 липня 2011 року № 73.

20 листопада 2017 року під час зустрічі начальник відділення НСПП в Харківській області С.М. Лайков вручив Свідоцтво голові обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України С.В. Севрюку.

Також були обговорені питання плідної співпраці у напрямах врегулювання ймовірних чинників дестабілізації стану соціально-трудових відносин, вирішення колективних трудових спорів (конфліктів) та забезпечення соціальної стабільності у трудових колективах освітян Луганської області.

Нагадаємо, що перше Свідоцтво про репрезентативність Луганська обласна організація Профспілки отримала 16 жовтня 2012 року.

Луганська обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори