Заходи до Дня охорони праці – складова профілактики виробничого травматизму

Вже дванадцятий рік поспіль Указом Президента України від 18 серпня 2006 року №685-2006 28 квітня в Україні відзначають День охорони праці.

Цього року Міжнародною організацією праці було визначено девіз Дня охорони праці – «Захищене і здорове покоління».

Протягом тижня організаційними ланками Донецької обласної організації Профспілки працівників освіти і науки України спільно з керівниками навчальних закладів проведено інформаційно-консультативну та навчальну роботу щодо підвищення правової обізнаності в питаннях охорони праці.

Організовано заходи, спрямовані на привернення уваги громадськості до невирішених проблем охорони праці:

  • участь у щорічному Всеукраїнському конкурсі дитячого малюнка «Охорона праці очима дітей»,.

  • семінари для голів ПК та комісій з охорони праці закладів освіти на тему «Охорона праці та гігієна на робочому місці. Права та обов’язки працівників» із розробленням методичних збірників на допомогу керівнику та голові ПК з питань охорони праці;

  • зустріч профспілкового активу з працівниками Дирекцій ФСС.

Проведено також конкурси в номінаціях:

– «Кращий кабінет з охорони праці»;

– «Кращий куточок з охорони праці»;

– «Кращий спеціаліст з охорони праці»;

– «Кращий плакат та колаж на тему « Безпека і гігієна праці на робочому місці».

Проведено комплексні обстеження і цільові перевірки стану безпеки життєдіяльності та охорони праці в кабінетах, класних кімнатах, господарських приміщеннях і на території освітніх закладів.

Відбувся показ відеороликів працівникам з питань охорони праці та стану забезпечення збереження життя та здоров’я працюючих.

Організовано практичні заняття «Надання першої долікарської допомоги» та «Дії у надзвичайних ситуаціях» для членів трудових колективів.

За підсумками проведених заходів визначено кращих спеціалістів з охорони праці, переможці відзначені грамотами та нагородами від профспілкових організацій.

Донецька обласна організація Профспілки

Схожі публікації


Догори