Семінар на Черкащині

Важливим завданням Профспілки є соціально-економічний захист членів Профспілки, над яким працюють всі міські, районні організації Профспілки, первинні профспілкові організації, профспілкові комітети закладів вищої і професійної освіти.

Цьому питанню був присвячений семінар голів міських районних організацій Профспілки, первинних профспілкових організацій вищих навчальних закладів, який відбувся 31 жовтня 2018 року на базі Золотоніської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України у Пальмірській загальноосвітній школі І-ІІІ ступенів Золотоніської районної ради Черкаської області.

Учасники семінару побачили роботу Золотоніської районної організації Профспілки, злагоджену співпрацю з райдержадміністрацією, районною радою, відділом освіти. Так, завдяки командній роботі з органами місцевого самоврядування в районі вчасно виплачується заробітна плата, матеріальна допомога на оздоровлення, лікування, покращення матеріально-побутових умов, щорічна винагорода за сумлінну працю і доплата за престижність у розмірі 20%, преміювання всіх працівників до ювілеїв (50, 55, 60 років), доплата за класне керівництво, перевірку зошитів, завідування кабінетами, майстернями, спортивними залами, постійно здійснюється громадський контроль за додержанням в закладах освіти законодавства про працю, зокрема, за виконанням договірних гарантій з оплати праці, термінів її виплати, положень угод та колективних договорів, забезпечений безкоштовний підвіз працівників до місця роботи і назад.

У своїх виступах голова Золотоніської районної ради В.П. Саранча, заступник голови Золотоніської райдержадміністрації В.М. Денисенко, начальник відділу освіти В.В. Денисенко, голова Золотоніської районної організації Профспілки працівників освіти і науки України Л.М. Лосіцька поділилися досвідом вирішення проблем освіти в Золотоніському районі.

Колектив Пальмірської загальноосвітньої школи І-ІІІ ступенів на чолі з директором В.М. Лосіцьким і головою профкому В.О. Курятником провели цікаву екскурсію по школі, познайомили з її життям, досягненнями, виставками творчих робіт вчителів і учнів, залучили учасників семінару до психологічних практикумів на тему «Як уникнути професійного вигорання».

Також учасники семінару відвідали заклади соціально-педагогічного комплексу селища Пальміра: відділення стаціонарного догляду для постійного або тимчасового проживання територіального центру соціального обслуговування і заклад дошкільної освіти «Кристалик».

Усі голови міських, районних організацій Профспілки, профкомів закладів вищої освіти задоволені тим, як вирішуються питання освіти, яка велика увага приділяється галузі в цьому районі, побачили підтримку й тісну співпрацю органів місцевого самоврядування і профспілкових організацій. Також усі мали змогу поділитися своїми враженнями та думками щодо вирішення життєвих проблем працівників освітянської галузі.

Учасники семінару дякували за цікавий і корисний досвід, який буде використовуватися в роботі на місцях, адже освіта це майбутнє, вона є важливим чинником становлення демократичної та правової державності України.

Черкаський обласний комітет Профспілки 

Схожі публікації


Догори