Домоглися підвищення на 10% посадових окладів дошкільникам та позашкільникам

Профспілка освітян Маріуполя через соціальний діалог з владою домоглася підвищення на 10% посадових окладів педагогічним працівникам закладів дошкільної та позашкільної освіти.

29 травня 2019 року на сесії міської ради прийнято відповідне рішення про підвищення з 1 травня, яке усуне дисбаланс у оплаті праці працівників шкіл і позашкільників та дошкільників. Це результат двох місячного діалогу профспілки і влади.

Дискусія була гострою, емоційною, але конструктивною. Профспілкою наголошено про необхідність подальших дій сторін щодо знаходження можливих шляхів додаткового фінансування галузі. Адже є ще кілька питань, які потрібно вирішити, серед яких – виплата оздоровчих молодшому обслуговуючому персоналу та диференціація в оплаті праці завідувачів господарством.

У співпраці з владою міста Маріуполя та мером В. Бойченко досягнуто ще кілька вагомих результатів: із 2018 року депутатами міської ради прийнято рішення про встановлення грошових премій 20 та 50 тисяч гривень педагогам, які підготували переможців Міжнародних та Всеукраїнських конкурсів та олімпіад; виділено кошти на оздоровлення дітей освітян та новорічні подарунки для них.

Профспілка освіти Маріуполя сподівається на конструктивний діалог з владою у вирішенні соціально-економічних питань галузі і надалі.

Ж. Шмарова, 

голова Кальміуської районної організації Профспілки 

Схожі публікації


Догори