Сковородинівська родина яскраво відзначила День знань

Сонячного недільного ранку, 1 вересня 2019 року, вся університетська родина Переяслав- Хмельницького державного педагогічного університету імені Григорія Сковороди, одягнувшись у барвисті вишиванки, знову зібралася разом аби прийняти до своєї родини новоспечених сковородинівців й відсвяткувати довгоочікуваний День знань та початок нового навчального року. Обличчя викладачів та студентів вирізняють яскраві посмішки, а першокурсників можна вирізнити за трішки розгублений поглядом – всі навколо готуються до старту урочистої частини свята, на яке деякі з присутніх з нетерпінням очікували, певно, ще від самого початку літа.

Зранку на майданчику біля входу в центральний корпус університету вже не злічити кількості студентів та їх рідних та друзів, викладачів та бувалих студентів, а фанфари віщують про довгоочікуваний початок нового 2019-2020 навчального року: до присутніх звертається керівник соціально-гуманітарного відділу університету, ведучий Андрій Іващенко та оголошує про початок урочистого зібрання, яке є одним із найважливіших в університетському календарі – урочистим і відповідальним водночас. Як відомо, віддавна воно об’єднує усіх студентів, починаючи від наймолодших, тих, хто чи не вперше переступив поріг нової альма-матер, закінчуючи найстаршими, для яких таке святкування старту нового навчального року віддавна не в новинку. Попри це, кожен з них, у ці миті, знаходиться у передчутті нових знань та вражень від того, що підготувало для них життя на найближчі дев’ять навчальних місяців.

Традиційно, ведучий проводить перекличку – на назви своїх факультетів відгукуються радісні гурти голосів студентів фінансово-гуманітарного, природничо-технологічного, філологічного, педагогічного, соціоісторичного факультетів та факультету фізичного виховання, з усіх сил намагаючись переважити попередників своєю чисельністю на згуртованістю.

Урочисте зібрання присвячене Дню знань нарешті оголошується відкритим: усі присутні виконують Гімн нашої держави, а над університетським подвір’ям здіймається Державний Прапор України, який піднімають кращі студенти університету Роман Білоусов та Ангеліна Бараняк. За ним місця на флагштоках займають стяги університету, студентської ради та студентського волонтерського корпусу. Їх піднімають Каріна Вавілова, Ліза Димарецька та Діана Чечко. Університетська родина дружно виконує традиційний «Gaudeamus», студенти Вадим Бовшик та Вікторія Власюк покладають квіти до погруддя видатного українського філософа та педагога Григорія Савича Сковороди, чиє ім’я гордо носить наш навчальний заклад – свято набуває обертів.

Після цього з вітальним словом до університетської родини звертається ректор університету, академік Національної академії педагогічних наук, доктор історичних наук, професор, заслужений працівник освіти України Віктор Коцур, зазначаючи, що День знань консолідує всю українську громаду – хтось іде до 1 класу, хтось переступає поріг університету, хтось – аспірантури чи докторантури. Так чи інакше, усіх їх об’єднує свято знань, окрилюючі на нові досягнення, нові сподівання, нові надії.

Сердечні вітання всім студентам, викладачам та працівникам університету з початком нового навчального року. Зичимо терпіння, наснаги та жаги до нових знань.

Будьте певні – все лише починається!

За матеріалами сайту університету 

Схожі публікації


Догори